Az orbáni rezsiemelés miatt zár be a egy dúsgazdag NER-es szállója, emberek kerülhetnek utcára

Erre nem jut pénz.

Október 15-tel bezár a Csepel Művek területén lévő 300 férőhelyes munkásszállás a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt, számolt be nemrég az RTL Híradója.

A szálló tulajdonosa nem más, mint az Indotek Group, amely az egyik leggazdagabb magyar, a NER közelében rendszeresen felbukkanó Jellinek Dániel érdekeltsége.

Az ott élők nem tudják, hova menjenek, az önkormányzat nem tud segítséget nyújtani.

Az RTL megkereste a tulajdonost, az Indotek Group azt mondta, hogy a helyi szolgáltató felmondta a szálló hőszolgáltatási szerződését, és a megemelkedett rezsiárak olyan többletterhet jelentenének a lakóknak, amit vélhetően már nem tudnának kifizetni.

A csatorna riportjában megszólaló egyik férfi két éve költözött oda három gyermekével. Egy hónapra

több mint százezer forintot fizetett a szállásért,

de egy lakás kaucióját már nem tudná kifizetni.

Az ügy miatt nyílt levelet intézett Karácsony Gergely főpolgármester Jellinek Dánielhez, ezt változtatás nélkül közöljük:

„Nyílt levél az ország egyik leggazdagabb emberének

Tisztelt Jellinek Dániel!

Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között.

Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek.

Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek.

Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik az ön döntése miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől.

Ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni.

Mi mégse rakunk utcára senkit.

Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat.

Üdvözlettel:
Karácsony Gergely”
(via rtl.hu)

Valódi Hírek