Mi történik? Novák Katalin szembement Putyinnal, a háborús bűnök kivizsgálását sürgeti

Mit szól ehhez Orbán?

Novák Katalin köztársasági elnök az ENSZ Közgyűlésén mondott beszédet, ahol kijelentette, hogy az ENSZ-nek a békét kell sürgetnie az orosz-ukrán konfliktusban.

A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a háborúban határon túl élő magyarok is áldozatul esnek. Kihangsúlyozta, hogy

Magyarország határozottan elítéli Oroszország Ukrajna elleni agresszióját.

Novák Katalin elmondta, hogy a magyarok a háború kezdete óta kiállnak az áldozatok mellett, jelenleg is zajlik Magyarország legnagyobb humanitárius akciója, amiben már 1 millió embernek segítettek.

A köztársasági elnök szerint megtanultuk, hogy a háború gonosz és nem vezet sehova. A háborúnak csak áldozatai vannak, szerinte a legnagyobb veszteség a családokat érik, hiszen mindenki elveszítheti valamilyen rokonát.

„A lehető leghatározottabban szólítunk fel az ártatlan civilek ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálására. Ezeket a bűncselekményeket az illetékes nemzetközi intézményeknek dokumentálniuk kell, ki kell nyomozniuk és bíróság elé kell állítani az elkövetőket. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül”

–tette hozzá a köztársasági elnök.

Novák már felszólalt a héten a női kormány- és államfőknek tartott fórumon, ott arról beszélt, hogy a nők jobban értenek a válságkezeléshez.

(via 24.hu)

Valódi Hírek