Hatalmas összegből szervezhetnek gigakonferenciát Schadl Györgyék a NER egyik kedvenc helyén

Van pénz.

November 3. és 5. közötti időpontra konferenciát szerveztek a végrehajtóknak a Hotel Club Tihanyba – értesült az rtl.hu.

Addigra várhatóan megszűnik a letartóztatásban lévő elnök, Schadl György végrehajtói megbízatása. A rendezvénynek otthont adó szállodában tartották nemrég a fideszes holdudvart felvonultató Tranzit fesztivált is.

A rendezvényre irodánként hárman regisztrálhattak (egy végrehajtó és két helyettes vagy végrehajtó-jelölt), azaz ha a mintegy kétszáz irodából mindenki megkapja és a többség el is fogadja a meghívást, akkor akár

400-600-an

is részt vehetnek majd a konferencián.

Az augusztus 24-én kelt meghívó szerint a november 3-i, csütörtöki programban csak az ünnepélyes megnyitó és a vacsora szerepel, pénteken viszont lesznek már előadások, valamint „gálavacsora” is. Az előadókról későbbre ígértek tájékoztatást.

Azt is kikötötték, hogy egyszemélyes szálláshelyet csak az önálló bírósági végrehajtók kaphatnak, helyettesek vagy jelöltek nem.

Az rtl.hu megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart, hogy megtudják, a gazdasági helyzetre való tekintettel valóban megrendezik-e a konferenciát, valamint hogy mindez mekkora összeget emészt majd fel, de kérdéseinkre nem érkezett válasz.

A szervezet legfrissebb beszámolója szerint ugyanakkor van miből költeni: a tavalyi jelentésben szereplő 7,2 milliárdos vagyon helyett idén már

7,8 milliárd forintnyi

vagyont tüntettek fel.

A bankbetétben és készpénzben lévő összeg 1,2 milliárd forinttal nőtt, így már 3,6 milliárd forint szerepel ezen a soron.

Az Átlátszó szerint a Hotel Club Tihany többségi tulajdonosa egy Habony Árpád unokatestvérei, Szetlik Gergő és Szetlik Lili többségi tulajdonában álló cég, a Club Tihany Üdülőközpont Zrt. A cégadatok szerint előbbi a szálloda vezérigazgatói tisztjét is betölti.

Novemberre egyébként várhatóan már véget ér a letartóztatásban lévő Schadl György végrehajtói pályafutása, addigra ugyanis már túl sok napot tölt távol a hivatalától ahhoz, hogy megtartsa a posztját. Schadl letartóztatását augusztus 8-án újabb kilencven nappal meghosszabbították, október 2-án pedig lejár a 275 nap, vagyis a törvény szerint legkésőbb akkor meg kell, hogy szűnjön a végrehajtó jogviszonya.

Valódi Hírek