„Semmilyen, gyermekeket érintő egészségügyi intézményt nem lehet bezárni!” — A DK határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek (+videó)

Nagy bajban van az egészségügy.

Ma reggel újabb hír borzolta fel a kedélyeket, különösen Székesfehérvár környékén. Bejelentették, hogy a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést felfüggesztették — hívta fel a figyelmet a sokadik súlyos esetre Dr. Komáromi Zoltán, Dobrev Klára árnyékkormányának egészségügyi minisztere.

Hozzátette: sokadik ilyen hírt halljuk, tapasztaljuk az elmúlt hetekben, szinte minden hétre jut egy ilyen hír. Emlékeztetett, hogy a szolnoki kórházban a szülészeti ellátás és a koraszülött-ellátás, majd a gyermekintenzív-ellátás szüneteltetéséről voltak hírek, de budapesti kórház is volt, amelyik felfüggesztette néhány napra a szülészeti felvételt.

„Ez azt jelenti, hogy a szülőknek, illetőleg a betegeknek 50-100 km-re kell menniük, hogy az adott szintű egészségügyi ellátáshoz hozzájuthassanak.

Ez megengedhetetlen!”

— hangsúlyozta Komáromi Zoltán, hozzátéve, az árnyék-kormány szerint a kormányzatnak mindenáron biztosítania kell a gyermekek egészségügyi ellátását, még – a kormány által okozott – válságos helyzetben is.

A politikus arról tájékoztatott, hogy az árnyék-kormány árnyék-miniszterelnöke jóváhagyta javaslatát, miszerint határozati javaslatot fognak beterjeszteni az Országgyűlésnek, a Demokratikus Koalíció parlamenti csoportja révén, és ez a téma az árnyék-kormány hétfői ülésén napirendre fog kerülni.

„Az elmúlt 12 évben bebizonyosodott, hogy

az Orbán-kormány, az egészségügyet, a magyar emberek egészségügyi ellátását, nem veszi komolyan.

Erre utal az alulfinanszírozott kórházak működése, melyek az elmúlt egy hónapban »csak« majdnem 7 milliárd forint adósságot halmoztak fel, de tulajdonképpen nincsen olyan területe a magyar egészségügynek, ami ne került volna ideiglenesen, – vagy akár véglegesen – válságba”

— jelentette ki a politikus.

Hangsúlyozta: a válságnak a magyar emberek fogják megfizetni az árát.

Videó:

.

 

Valódi Hírek