Robbant a botrány: Aljas húzással nyerették meg a fideszes jelölttel az I. kerületi időközit — a Fidelitas-alelnök is érintett

Ez tavaly még bűncselekmény lett volna.

Többen, köztük Baczkó Norbert Fidelitas-alelnök is bejelentkeztek egy I. kerületi, Ostrom utcai magánklinika címére az időközi választást megelőző napokban — tudta meg a 24.hu.

Az időközi választást 60 szavazattal nyerte meg a fideszes jelölt, ezután a Momentum a helyi választási bizottsághoz fordult.

A 24.hu kiderítette, hogy az időközit megelőző hetekben többen is beköltöztek a magánklinika ingatlanjaiba, így akár szavazhattak is a választáson.

Baczkó Norbert például a választás előtt hat nappal lett budavári lakos, noha előtte tíz évig Csömörön politizált.

A budavári időközi választást Fazekas Csilla fideszes jelölt nyerte, akinek még Orbán Viktor is reagált Facebook-oldalán. szerint Baczkónak és ismerőseinek jelentős szerepe lehetett Fazekas sikerében, külön felhívják a figyelmet arra, hogy ami történt, az tavaly őszig még

a Btk. hatálya esett volna.

Az I. kerület 5. számú egyéni választókerületében azért tartottak időközi választást, mert a körzet korábbi képviselője, Gelencsér Ferenc (a Momentum jelenlegi elnöke) listáról bejutott a parlamentbe.

Az ő alpolgármesteri székét Korsós Borbála vette át, és ő indult a megüresedett képviselői helyért is.

Korsós 60 szavazattal maradt alul Fazekassal szemben, ezért kifogást nyújtott be a helyi választási bizottságnál, mivel szerinte a választás nem volt tiszta: az augusztusi névjegyzékben ugyanis több név sem szerepelt azok közül, akik később szavaztak.

A 24.hu több frissen bejelentkezett személyt is azonosított, köztük a Fidelitas-alelnököt, Baczkó Norbertet és ismerőseit:

  • Hurta Adrienn korábban kormányzati tanácsadóként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából;
  • Orbán Gergely korábban a Fidesz EP-képviselőjének, Deli Andornak volt a gyakornoka;
  • és a budapesti Fidelitas egyik koordinátora, illetve a székesfehérvári Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség korábbi tagja is az Ostrom utca 16. szám alá jelentkezett be a választást megelőző napokban.

Rajtuk kívül több, Boczkó Norberthez köthető — nem közszereplő — személy is első kerületi lakos lett az időközi választásra.

Az új lakhelyekként szolgáló lakások két, egészségüggyel foglalkozó cég birtokában vannak, amelyek Babai László érdekeltségébe tartoznak, aki a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke.

A lap megkérdezte Baczkót az ügyről, aki érdemi választ nem adott.

 

Valódi Hírek