Nevetséges magyarázattal álltak elő: Ezért zárult le a nyomozás a korrupt fideszes ellen

Ennyi volt.

Lezárták a nyomozást a Szabó Zsolt Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő körzetében az EU-s támogatások ellopására létrehozott bűnszervezet ügyében, tette közzé Facebook-oldalán szerdán Hadházy Ákos.

A nyomozás lezárását azzal indokolták, hogy a

bűncselekmény ténye nem bizonyítható.

Hadházy szerint ez már előrelépés ahhoz képest, mikor azt mondják, hogy nincs bűncselekmény.

A független parlamenti képviselő szerint ugyanakkor a csalás itt is a szokásosan primitív volt és nyilvánvaló. Azt állítja, hogy akárcsak Boldog István, egykori Jász-Nagykun-Szolnok megyei fideszes parlamenti képviselő körzetében, minden faluban ugyanazokat a kamu cégeket hívták meg ajánlattételre.

„Kétségtelen, hogy egyes ajánlattételre felkért cégek esetében feltárhatók voltak olyan körülmények, amelyek kétségessé teszik teljesítési képességüket és szakmai megbízhatóságukat”

— idézi Hadházy a rendőrségi határozatot, hozzátéve, hogy emiatt komolyabbnak is tűnt a nyomozás a szokásosnál.

Hadházy Ákos szerint sajnos kiszámítható volt, hogy végül nem lesz itt semmi látnivaló, ugyanis hiába hallgatott meg a nyomozó hatóság egy sor szereplőt, ők már nem emlékeztek semmire.

Az politikus szerint Szabó Zsolt állítólagos egymilliárdos offshore számláját érintő másik nyomozásról — ami sokkal régebben kezdődött — még nincs hír, és arról kérdést sem tehet fel Polt Péternek, hiszen nem tehette még le képviselői esküjét.

Valódi Hírek