Videóval: Gusztustalanul uszító beszéddel avatta fel Orbán a határvadászokat

Véget ért a határvadász-saga.

„A migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt úgysem jöhetnek át, és önök azok, akiknek meg kell értetniük velük” — mondta Orbán Viktor a határvadászok avatásán, amit hosszas huzavona után végül Szeged helyett Budapesten, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központján tartottak meg pénteken.

„Az önök eskütétele fontos esemény és kiemelkedő esemény Magyarország biztonsága számára, 2015 óta nyílt migrációs válság van Európában. A határokra és törvényekre fittyet hányva milliók érkeztek illegális úton Afrikából és a Közel-Keletről Európába”

— kezdte beszédét a miniszterelnök.

„Magyarországon a történelem során megtanultuk, hogy egy ország határ nélkül, olyan mint a tojás héj nélkül”

— fogalmazott. A rendőrökről és a katonákról azt mondta: rájuk most máshol van szükség, ezért a határvadászokra hárul a feladat, hogy a migrációtól megvédjék a hazát. Hozzátette: a határvadászok mögött ott van az egész ország, minden magyar család, gyermek, a városok és falvak.

Orbán elmondta, hogy bár jelenleg több kihívással is küzdenünk kell, nem adhatják fel a legnagyobb célokat, ezek közé tartozik az is, hogy

Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.

Szerinte jelenleg civilizációs fenyegetésről van szó, és Nyugat-Európa példája mutatja, hogy elég egyszer hibázni, nem lehet visszafordítani az idő kerekét.

„(…) mi nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sülhetne ki, mi azt akarjuk, és ehhez velünk született jogunk van, hogy Magyarország magyar ország maradjon”

— fogalmazott.

„A migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt úgysem jöhetnek át, és önök azok, akiknek meg kell értetniük velük”

— tette hozzá. Közölte azt is: a határvadászok feladata feltartóztatni, megkeresni, megtalálni, elfogni, és határozottan kitessékelni Magyarországról az illegális bevándorlókat,

„egytől egyig, nincs kivétel”.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek