Rendkívüli: Aggasztó hírek érkeztek II. Erzsébetről, családja már a helyszínre utazott

Nagy-Britanniában megszakították a TV adásokat is.

A 96 éves királynő orvosi felügyelet alatt áll Balmoralban, miután az orvosok aggódtak az egészségéért – írja a Sky News a Buckingham-palota közleménye alapján.

A közlemény szerint:

„A ma reggeli vizsgálatot követően a királynő orvosai azt tanácsolták, hogy maradjon orvosi felügyelet alatt, mert aggódnak Őfelsége egészsége miatt.”

A BBC-nek nyilatkozó szakértő szerint szokatlan, hogy a palota a királynő egészségi állapota miatt ilyen közleményt adjon ki, legutóbb akkor volt erre példa, amikor év elején bejelentették, hogy elkapta a koronavírust.

Az uralkodói családot egyébként nagyfokú titoktartás jellemzi e téren, II. Erzsébet királynő néhai édesanyjáról, a 102 esztendős korában, 2002-ben elhunyt Erzsébet anyakirálynőről például csak halála után hét évvel derült ki hivatalosan, hogy 1966-ban vastagbélrák miatt műtéten és kezelésen esett át.

A hírről nem csak a

tévéadásokat megszakítva

számoltak be, a brit alsóház energiafelhasználás szabályozásáról szóló vitáját is félbeszakította a házelnök, hogy tájékoztassa a képviselőket az uralkodó állapotáról.

A királynőt egyelőre nem szállították kórházba, jelenleg a skóciai Balmorali kastélyban ápolják, ahol az utóbbi időben is tartózkodott.

A hagyományokkal ellentétben a királynő kedden itt fogadta a leköszönő miniszterelnököt, Boris Johnsont, és itt nevezte ki az új kormányfőt, Liz Trusst is. Az udvar akkori tájékoztatása szerint a királynő hónapok óta mozgásproblémákkal küszködik, és ezért született az a döntés, hogy nem utazik Londonba, hanem Balmoralban fogadja Johnsont és utódját.

A találkozóról készült képeken a királynő láthatóan jó hangulatban volt (bár a kézfején látható lila véraláfutások már akkor

sokakat aggasztottak),

a másnapra tervezett online megbeszélését viszont lemondta, mert orvosai azt tanácsolták, pihenjen.

Az MTI szerint az utóbbi hónapokban a királynő több jelentős hivatalos programját is törölték.

A Kensington-palota és a Clarence House is bejelentette, hogy Károly herceg, Kamilla és Vilmos herceg is Balmoralba utazik a királynőhöz, ez jelezheti a

helyzet súlyosságát.

A Telegraph értesülései szerint Károly herceg már meg is érkezett Balmoralba. A királynő lány, Anna szintén megérkezett a birtokra, két másik gyereke, Andrew és Edward még úton vannak. Jelenleg Harry herceg és Meghan Markle is Nagy Britanniában tartózkodik, eredeti terveik szerint a herceg ma este beszédet mond a WellChild Awards-on Londonban, majd visszatérnének Kaliforniába a gyermekeikhez.

Délután háromkor a pár szóvivője közölte, hogy programjukat megszakítva Sussex hercege és hercegnéje is Skóciába utazik.

Vilmos herceg felesége, Katalin egyelőre Windsorban maradt három gyermekükkel, akik az első napjukat töltik új iskolájukban – közölte a Kensington-palota.

A királynő egészségéről szóló hírek kapcsán Liz Truss azt írta,

„az egész országot mélyen aggasztják a Buckingham-palotából érkező hírek. A gondolataim – és az Egyesült Királyságban élő emberek gondolatai – jelenleg Őfelségével, a királynővel és családjával vannak.”

(via Telex.hu)

Valódi Hírek