FRISS: Felborítja a tanév rendjét a Semmelweis Egyetem a rezsiemelés miatt

Egyre több egyetem kényszerül erre.

Az orbáni rezsiemelés miatt kénytelen volt meghozni azt a döntést az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) , hogy a tanév rendjén változatatva elmarad az őszi szünet, a vizsgaidőszak valahol online lesz, az egyetem Természettudományi Kara akár novembertől egészen márciusig zárva tarthat.

A Telex ezután kereste meg a nagyobb egyetemeket, hogy megtudják terveznek-e hasonló változást a tanév rendjében. Eddig annyit lehet tudni, hogy a Corvinus Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen a megszokott módon zajlik majd az oktatás.

Most megérkezett a Semmelweis Egyetem válasza is, melyben azt írták:

„A Semmelweis Egyetemen az őszi szorgalmi időszak a tanév rendjében meghirdetett módon zajlik, és az egyetem jelenleg nem készül átállni az online oktatásra sem. Azonban tárgyalások folynak arról, hogy az energiavészhelyzetre tekintettel a 2023.04.03. és 2023. 04.10. közötti időszakra tervezett tavaszi szünet elmaradjon, de ebben az esetben – a szokásoktól eltérő módon -, 2022 decemberében, a két ünnep között, oktatási szünetet rendelnek el az intézményben. A fenntartási költségek változása nem befolyásolja az egyetemhez kötött egészségügyi közellátást, diagnosztikus és gyógyító tevékenységet”.

A brutális rezsemelés miatt nem csak az egyetemek vannak bajban, a Belügyminisztérium július végén levelet küldött a tankerületeknek, amiben azt írták, mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét.

(via telex.hu)

Valódi Hírek