Visszatér a hőség szerdán, de néhány területen zivatar is előfordulhat

Így indul a vénasszonyok nyara.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte a szerdai időjárással kapcsolatos európai és magyarországi előrejelzését. Ez alapján a legmagasabb nappali hőmérséklet hazánkban és Európa egyes részein visszatér az utolsó nyári napok során tapasztalt 30 Celsius-fok közelébe.

A Brit-szigetektől nyugatra található annak a ciklonnak a középpontja, amely alakítja kontinensünk északnyugati régiójában az időjárást, hatására többfelé felhős az idő és fordul elő csapadék. A ciklon hidegfrontja előtt, pl. Franciaországban vagy a Benelux-államok területén több helyen alakul 30 fok körül, felett a hőmérséklet.

Eközben észak felől anticiklon nyúlik be a kontinens belseje felé, területén általában nyugodt az idő, sokat süt a nap, hajnalban már időszakosan előfordulnak pára- és ködfoltok. A Kelet-európai-síkság egyes részein napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet, néhol gyenge fagy is előfordul éjszaka.

A korábban említett anticiklon peremén helyezkedik el a Kárpát-medence is, amely felett szerdán már labilisabb lesz a levegő, de csapadék csak helyenként alakul ki.

Reggelig az északi és keleti tájakon időnként közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, másutt inkább derült vagy gyengén felhős idő valószínű. Időszakos eső, zápor estig az északi megyékben és az Alföldön, éjjel nagyobb eséllyel az ország északkeleti, keleti felén fordulhat elő.

Szerdán sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Helyenként lehet zápor, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben esetleg zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán

24 és 30 fok között alakul.

(MTI)

Valódi Hírek