Mi történik? Matolcsy Ádám haverja vette meg a NER luxushotelét, azóta is zárva tart

Az újraindulásra semmi jel nem mutat.

Idén 15 éves az I. kerületben található Lánchíd 19 Design Hotel, a szálloda 2020-ban a koronavírus miatt bezárt, és azóta sem nyitott újra.

Az épület 2021 év elején cserélt gazdát, az új tulajdonos a G-Gamma LCHD Kft., a cég üzletrésze előbb az Atrox Ingatlanfejlesztő Alapé lett, aztán kettéosztva 2021 májusában két magántőkealapnál landolt: a többsége, egészen pontosan a 70 százaléka az Arezzo, míg a 30 százaléka a Felis nevet viselő képződménynél.

Az Atrox alapot az a Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt. menedzseli, amelynek közvetett tulajdonosa Száraz István üzletember, aki az Origo.hu internetes hírportált működtető cég tulajdonosa volt, s barátai között tudhatja Matolcsy György jegybankelnök fiait.

Az mfor.hu szerette volna kideríteni, mennyiért is vásárolták meg a hotelt, de a cég ügyvezetője, Valkó Mihály, aki egy sor Száraz-érdekeltségben visel tisztséget, nem válaszolt kérdésükre.

Arra is kíváncsiak voltak, hogy miért van még zárva a hotel, s mikor nyithat ki újra.

„A hotel a Covid-időszak alatt került bezárásra az ismert piaci körülmények között. A hotel újranyitása előtt szükséges egy átfogó felújítás, aminek műszaki előkészítése folyamatban van. Az újranyitás időpontjára vonatkozóan nem tudok jelenleg időpontot mondani, így megerősíteni sem tudom az ön által említett dátumot”

– válaszolta a portálnak Valkó Mihály.

(via mfor.hu)

Valódi Hírek