Akkora baromsággal kereste meg Szentendrét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, hogy azzal fűteni lehetne a napot

A város köszöni, nem kéri.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) kereste meg a szentendrei önkormányzatot, hogy világűr-politikai tanácsadó szakirányú továbbképzésre írassák be a munkatársakat. Erről Szentendre önkormányzata számolt be, szúrta ki a 24.hu.

„Meglepő levél érkezett a szentendrei önkormányzathoz”

— kezdi beszámolóját az önkormányzat.

Az NKE tájékoztatja a levélben az önkormányzatot a képzésről, mely során a világűr emberi felhasználásának jogi, politikai és gazdasági aspektusaival ismerkedhetnek meg a hallgatók.

Az NKE minden bizonnyal azért ajánlotta a képzést az önkormányzat figyelmébe, mert az önkormányzati törvény értelmében minden önkormányzat köteles munkatársait az NKE valamelyik képzésére beiskolázni. Hogy mekkora összeget kell erre a célra költeni az önkormányzatnak, azt az alkalmazottai számára kifizetett bér összege határozza meg: Szentendre esetében

ez az összeg kétmillió forint.

A városvezetés azt jelezte, hogy egyetlen önkormányzati alkalmazott sem vesz részt a világűr-politikai tanácsadó képzésen.

Szerintük a szentendrei polgároknak az általános áremelkedés és a növekvő rezsiterhek mellett egészen más, húsba vágóbb gondjaik vannak, és nem ilyen szakemberre van szükség a hivatalban.

(via 24.hu)

Valódi Hírek