Megvan a rezsiemelés legújabb áldozata: Lehúzza a rolót a kollégium a brutális számlák miatt

Kezdődik.

A barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium középrigóci kollégiuma bezárásáról értesítették a tanulókat és szüleiket. Hivatalosan ugyan nem indokolták a lépést, ám a nevelőtanároktól kapott tájékoztatás szerint a

drasztikusan megnövekedett gáz- és áramárak

állnak a döntés mögött.

„Éppen a képzés lényege veszik el, a fiamnak nincs is kedve visszamenni az iskolába”

— nyilatkozta Bátri Virág a Népszavának, akinek gyermeke az idén kezdi a 11. osztályt az iskola erdésztechnikusi képzésén.

A kollégium melletti iskolaépületben tanulták a diákok a szakmai tantárgyak többségét tanulják.

Ahogyan a Dráva Völgye honlapja írja: az iskola középrigóci telephelye a képzés gyakorlati oktatási bázisa, a szakmai elméleti oktatás egy része, illetve a teljes gyakorlati képzés itt történik.

A birtokon saját kezelésű tanerdő, teljes erdészeti gépsorok, motorfűrészes tanpálya, mezőgazdasági vontatóvezetői tanpálya, képzéshez szükséges tanműhely, csemetekert, minősített lőtér, fegyverszoba, TMK-műhely és gépjárművek segítik a diákokat.

A nyilatkozó szülők mind csalódottságukat fejezték ki, a városban található kollégium szerintük sokkal rosszabb, a képzés elengedhetetlen része, hogy a diákok folyamatosan a természetben legyenek.

Az iskola hivatalos értesítést nem küldött, csak a honlapon található meg, hogy mindenkit a városi kollégiumba várnak a beköltözéskör.

(via nepszava.hu)

Valódi Hírek