Kutatás bizonyítja: A magyarok többsége nem kér Orbánék őrült ötletéből

Még a fideszesek sem.

A magyarok többsége elutasítja, hogy a kormány erdőpusztítással kezelje az energia-vészhelyzetet

– írja a Greenpeace egy, a szervezet által megrendelt és a Policy Solutions, valamint a ZRI Závecz Research kivitelezte kutatás eredményeire hivatkozva. A reprezentatív kutatás során 500 embert kérdeztek meg és a válaszadók közel

kétharmada (63 százaléka)

nem tartotta elfogadhatónak a fakitermelés eddigi korlátozásainak eltörlését. A megkérdezettek 22 százaléka vélekedett úgy, hogy a kormányrendelettel kezelhetővé váltak az energia-ellátási problémák, míg 15 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni a témával kapcsolatban.

„Az emberek most már a saját szemükkel látják a természetpusztítás és a klímaválság következményeit. Nem szeretnének egy elsivatagosodott, tönkretett országban élni. Azt akarják, hogy a döntéshozók szigorúan óvják erdeinket, az energiaválságot pedig ne tűzifával, hanem XXI. századi módszerekkel, nap-, szél- és geotermikus energiával, valamint az energiahatékonyság növelésével kezeljék”

– így kommentálta Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország biodiverzitás kampányának felelőse a közvélemény-kutatás eredményét.

A zöld szervezet azt is felidézi, hogy egy korábbi, tavaly ősszel készült felmérés szerint a magyar lakosság 87 százaléka azt szeretné, hogy a magyar kormány nagymértékben, pénzügyileg is ösztönözze a lakóingatlanok energetikai felújítását, hogy a lakások energiafelhasználása számottevően csökkenjen.

(via Telex.hu)

Valódi Hírek