Betelt a pohár: Nekimentek Kövér Lászlónak a parlamenti Horthy Miklós szobor miatt

Horthy Miklós kormányzó idején több százezer magyart minősítettek törvényileg idegen elemnek.

Aki ma Magyarországon a Horthy-szobrokat állít, az a kirekesztés politikáját akarja normalizálni — írta a Momentum a Kövér László házelnöknek címzett levelében.

A Momentum Facebook-oldalán tette közzé azt a Kövérnek címzett levelét, amelyben tiltakoznak a Mi Hazánk által, a Parlamentben felállított Horthy Mikós szobor ellen.

A Momentum teljes levelét alább közöljük:

„Tisztelt Elnök Úr!

A múlt bűneivel szemben nem lehetünk közönyösek.

Horthy Miklós kormányzása idején több százezer magyar állampolgárt minősítettek törvényileg idegen elemnek, korlátozták továbbtanulási és vállalkozási szándékaikat, majd küldtek haláltáborokba.

Aki ma Magyarországon a Horthy-szobrokat állít, az a kirekesztés politikáját akarja normalizálni.

Jelenleg nincs erre vonatkozó hatályos szabályozás, azonban erkölcsileg rendkívül elítélendő ez a fajta törekvés, így arra kérem a tisztelt Elnök Urat, hogy

ne engedélyezze a szoborállítást!”

Beszámoltunk róla korábban, hogy a Mi Hazánk elnevezésű párt felavatja Horthy Miklós szobrát az Országházban, a szobor pedig Dúró Dóra alelnöki rezidenciájában fog ékeskedni.

Minderre reagált a Demorkatikus Koalíció frakciószóvivője, Kálmán Olga is, aki azt írta:

„A Mi Hazánk parlamenti képviselői Horthy-szobrot fognak állítani kedden a Parlamentben a második bécsi döntés évfordulójának alkalmából. A Demokratikus Koalíció álláspontja, hogy aki úgy gondolkodik, mint egy náci, aki úgy érvel, mint egy náci, és aki nácibarát államfő előtt tiszteleg, és neki állít emléket, az maga is náci. Ezen nincs mit szépíteni, vagy magyarázni. Magánlakásában mindenki annak az eszmének hódol, aminek akar. A magyar Parlament egyetlen helyisége se magánterület. Ha a Parlament elnöke eltűri ezt a náci provokációt, akkor sok egyéb bűne mellett maga is a náci mocsok sárfoltját viseli mostantól.

Náciknak nincs helyük a Parlamentben. Semmilyen tisztségben”.

(Momentum/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/08/30/demokratikus-koalicio-naciknak-nincs-helyuk-a-parlamentben

Valódi Hírek