Még külföldről is látszik: Az egyik legnagyobb nemzetközi lap pontos elemzést adott az Orbán-rendszerről

Mindenki látja, csak a Fidesz-szavazók nem.

Nem engedheti meg Vlagyimir Putyin, hogy örökké háborúzzon, de a visszavonulás és a békekötés sem opció számára, véli Simon Tisdall, a Guardian újságírója vasárnapi véleménycikkében.

Szerinte az orosz elnök számára az a legműködőképesebb megoldás, hogy megpróbálja megemelni a háborús költségeket Ukrajna támogatói számára.

Szerinte sok lehetősége van a Nyugat megosztására a politikusnak, mivel a szovjet örökség miatt számos gyenge pont és kihasználható konfliktus van Európában. A szerző a fehérorosz elnök, Aljakszandr Lukasenka után Orbán Viktort említi Putyin szövetségeseként. Azt írja a magyar miniszterelnökről:

„Az EU-n belül Orbán Viktort látják Putyin

trójai falovának.

Mint oly sokan az európai szélsőjobboldalon, Orbán felnéz Putyin intoleráns, nacionalista ideológiájára, és osztozik rasszista, homofób világlátásában.

Gyakorta tett keresztbe EU-s szankcióknak. A múlt hónapban többoldalú gázmegállapodást kötött a Kremllel. Nyilvánvaló, hogy Orbánban nem lehet megbízni.”

Rajta kívül szót ejt az olasz szélsőjobbosokról, valamint a szerb kormányról is.

Arra a következtetésre jut: Putyin félelmet és instabilitást akar terjeszteni Európában, és mélyíteni a gazdasági válságot. Szerinte az orosz elnök akár bármit kockára tesz, hogy győzzön, és emiatt napról napra veszélyesebb.

(via RTL.hu)

Valódi Hírek