Összecseréltek két beteget a szolnoki kórházban, az egyiküknek még a hamvai sem lettek meg

Az idős nőt el sem tudja temetni a lánya.

Lassan egy éve próbál hozzájutni hozzátartozója hamvaihoz Kissné Csomor Mária. Az idős asszonyt még életében összekeverték egy másik koronavírusos beteggel, és ez történt a hamvaival is.

A nő halála előtt került be a szolnoki Hetényi Géza Kórházba. Ekkor a lánya mindennap érdeklődött felőle, és azt mondták neki, hogy jól van az édesanyja.

Egy idő után a beteg hölgy átkerült a kórház tájékoztatása szerint krónikus osztályra, és ekkor már engedélyezték a látogatást. Kissné Csomor Mária ekkor azzal szembesült, hogy nem az édesanyja fekszik a kórházi ágyban; ezt még az orvos sem akarta elhinni neki.

Az orvos nem hitte el, hogy a néni nem az anyám,

s csak akkor változtatott az álláspontján, amikor egy rendőr jelenlétében a telefonomban megmutattam neki anyu képét” — mondta.

Miután senki nem tudta megmondani, hová került az édesanyja, bement a főigazgatóhoz, aki kiderítette, hogy

az asszony még a Covid-osztályon elhunyt.

Amikor kikérte a hamvait, arról tájékoztatták, hogy valaki már eltemette az anyját.

Mária nénit a kórházban összecserélték egy másik beteggel. Később a hamvait is összekeverték egy másik elhunytéval. Fotó: Kissné Csomor Mária

Az ügyben a rendőrség nyomozást indított, azonban „bűncselekmény hiányában” lezárták azt. A kórház belső vizsgálatot folytatott, és Kudrjavcev Anatolij igazgató elmondta, hogy az ügy miatt három alkalmazottat „elmarasztaltak„.

(Blikk/Telex nyomán)