Durvább idők jöhetnek, mint a Covid: Orbánék miatt több szálloda is rendkívül nehéz helyzetbe került

Sötét idők jönnek.

Az elmúlt időben rengeteg hír érkezett arról, hogy az iskolákat, kórházakat és több más intézményt nagyon rosszul fognak érinteni a kormány megszorításai. Ez a szállodaiparban sincs másként; a 24.hu megkérdezte Baldauf Csabát, az alsópáhoki Kolping hotel vezetőjét, hogy őket hogyan érinti mindez.

Baldauf Csaba elmondta, hogy a koronavírus miatti visszaesés után idén újra nagyon jól teljesít a hazai turizmus, és akár a 2019-es adatokat is túlszárnyalhatja. Annak ellenére, hogy Oroszország és Ukrajna teljesen kiesett, és a németek és az osztrákok is az infláció miatt visszafogottabban jönnek.

A szállodavezető azt jósolja, hogy a most következő hónapok durvábbak lesznek, mint a Covid miatti lezárások alatt.

„A tavalyi évben úgy döntöttünk, hogy a korábbi gázszerződéshez képest kapott 150 százalékos árajánlatot nem fogadjuk el. Kimentünk a világpiacra és bíztunk abban, hogy alacsonyabb áron tudunk majd szerződést kötni. Ehhez képest most

500–550 százalékkal

drágább árat fizetünk. Csak a gázköltségnél bejön alsó hangon 100 millió forint plusz.”

– mondta Baldauf Csaba. Elmondása szerint az áramért is ötször annyit fizetnek, mint korábban.

Azt is elárulta, hogy így a szállodájának évente 350 milliós plusz költsége lesz, amit teljesen kigazdálkodhatatlannak nevezett, főleg úgy, hogy az infláció miatt a kereslet is csökkeni fog. Ezt már most érzékelik, mert az idei őszre sokkal kevesebb szobát foglaltak náluk, mint tavaly.

Ugyanígy a KATA változása is érinti őket: bár a dolgozóik közül mindenki be van jelentve, de rengeteg műsort biztosítanak előadóművészekkel, akiknek a jó része katázott. Ezzel is tovább nőnek a kiadásaik.

 

Valódi Hírek