Ez már a vég kezdete? Vlagyimir Putyin kétségbeesett döntést hozott

Összeomlás.

2022 áprilisa óta korlátozza a külkereskedelmi statisztikához való hozzáférést, így csak találgatni lehet, milyen állapotban van az orosz kereskedelem — adta hírül a napi.hu.

Az Orosz Szövetségi Vámszövetkezet vezetője Vlagyimir Bulavin szerint erre azért van szükség, hogy megakadályozzák „a félreértelmezéseket„.

A probléma nagysága az orosz állami statisztikai hivatal áprilisi adatai alapján az autógyártás 85,4%-kal, a felvonóké 48%-kal, a mosógépeké 59%%-kal, a hűtőgépeké 46%-kal esett vissza. Az autók, berendezések és egyéb járművek 49,2%-kal tették ki, miközben a májusban az újautó-eladás 83,5%-kal csökkent.

Az orosz gazdaság elszigetelődése az állampolgárok számára

jelentős életszínvonal-csökkenéssel jár,

és a jóléti cikkek a többség számára nehezen elérhetőkké válnak. A technológiai fejlődés is vissza fog esni, különösen a technológiailag fontos ágazatokban, különösen a földgáz és az olajtermelésnél.

Vlagyimir Putyin a szankciók okozta nehézségekre érdekes megoldásról határozott:

a kormány felpörgeti a csempészgazdaságot, és még importprofitot is kínál.

Az orosz ipari minisztérium jelentése alapján azonban csak korlátozott sikert hozott a döntés, ugyanis a szürkeimport az orosz ipari miniszter jelentése alapján csak korlátozott sikerrel jár.

(napi.hu nyomán)