Lódított Márki-Zay, a valóságban pont az MMM nem támogatta a közös ellenzéki jelöltet a VII. kerületben

Hazug ember és a sánta kutya esete.

Beszámoltunk róla, hogy penetráns, gyurcsányozós sajtótájékoztatót tartott vasárnap Márki-Zay Péter, a 2022-es választások bukott miniszterelnök-jelöltje, akinek a vezetésével az ellenzék 800 ezerrel kevesebb szavazatot kapott idén áprilisban, mint 4 éve, amikor nem ő volt a jelölt.

Márki-Zay Péter, egykori miniszterelnök-jelölt

Márki-Zay most azért jelentkezett be, hogy elmondja: mozgalma, az MMM a jövőben nem fogja támogatni a legnagyobb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció jelöltjeit az időközi választásokon.

Ennek indoklásaként Márki-Zay azt állította: korábban a DK ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat.

Ez azonban hazugság, a valóság ennek a fordítottja: épp Márki-Zay mozgalma volt az, amelyik a bukott választások után az első adandó alkalommal kifarolt a közös ellenzéki jelölt mögül és külön jelöltet támogatott egy időközi választáson.

Június 26-án, Budapest VII. kerületében időközi választásokat tartottak, ahol az ellenzék Jenei Kevin Martint indította, akit a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP is támogatott, a Márki-Zay féle mozgalom azonban egy bizonyos Sima Ákos József mögé állt be, aki mindössze 8 százalékot szerzett.

A körzetet végül úgy nyerte meg a fideszes jelölt 45,6 százalékkal, hogy az ellenzéknek többsége lett volna, ha mindenki beáll Jenei Kevin Martin mögé.

Ő volt az ellenzék közös jelöltje:

.

És íme a külön jelölt mellett kampányoló MMM:

.

Ezek után különösen vastag bőr szükségeltetik ahhoz, hogy Márki-Zay vádoljon azzal másokat, hogy megosztja az ellenzéki szavazatokat.

Kapcsolódó cikkünk:

A DK szóvivője keményen visszaszólt a pártját gyalázó Márki-Zaynak

.

 

Valódi Hírek