FRISS: Újra tüntetnek a KATA kinyírása ellen, a Margit hídról a Parlamenthez vonul a tömeg (+videó)

Elkezdődött a jobbágyfelkelés.

Mi is megírtuk, hogy hétfő este 7 órára újabb tüntetést szerveztek a futárok “Jobbágyfelkelés!” címmel, a Margit híd pesti hídfőjéhez.

Este 7 órakor néhány tucatnyi tiltakozó gyülekezett a Margit híd pesti hídfőjénél, ahonnan együtt vonultak fel a hídra. Ekkor még kérdéses volt, elegendő tömeg gyűlik-e össze ahhoz, hogy akár csak egy sávot is elfoglaljanak a tüntetők a hídon, pár percig a járdán várakoztak, majd amikor összegyűlt valamivel több mint száz résztvevő, elfoglalták az egyik, a Pestről Budára tartó külső sávot.

Délután fél nyolcra már legalább háromszázan lehettek, ekkor a rendőrség engedélyezte, hogy egy második sávot is lezárjanak, így Buda felé járhatatlan lett az út.

Az egyik szervező egy hangosbeszélőn azt mondta: tüntetés, tüntetést ér,

régen volt ilyen

az országban. Mint mondta, a könyvelők tömege nem fogja elbírni, hogy ennyi ember átálljon egy másik adózási formára. Össze kell állni egy egységgé, csak igy tudják megmutatni, hogy nem hajlandóak tovább tűrni, mondják a szervezők. Felemlegették, hogy miközben „kinyírják a katát”, közben a miniszterek és államtitkárok fizetését felemelték, a tűzijátékok árát tíz évre titkosították.

A tüntetést itt követheted élőben:

(via Telex.hu)

Valódi Hírek