10 évig titkolja az állami ügynökség, mennyit perkálnak a magyarok az augusztus 20-ai tűzijátékért

Félnek a népharagtól.

Beszámoltunk róla, nagyszabású ellenállás bontakozott ki a méregdrága augusztus 20-ai tűzijáték megrendezésével kapcsolatban. Már 100 ezer fő írta alá a petíciót a durrogtatás megrendezése ellen, a Facebookon pedig hasonló számban fejezték ki nemtetszésüket a válság és a megszorítások közepette ellőtt milliárdok ellen.

A rendezvény szervezője, a kormányzati tulajdonú Magyar Turisztikai Ügynökség Európa legnagyobb tűzijátékát akarja megszervezni, amely 32 percig tarthat majd a Duna felett. Azt azonban nem lehet tudni, pontosan mennyibe kerül majd a rakéták fellődözgetése, ugyanis

az MTÜ 10 évre titkosította annak költségét.

Az Átlátszó számításai szerint a tavalyi, nagyságrendileg kisebb tűzijáték 5,5 és 7,9 milliárd forint közötti költséget emésztett fel — tehát még ennél is jóval többet fognak fizetni az idei rendezvényért a magyar adófizetők. Az ügynökség megtagadta a Párbeszéd közérdekű adatigénylését az információszabadságról és az önrendelkezési (!) joghoz kapcsolatban június végén, ekkor derült ki, hogy az árak 10 évig titkosak maradnak.

(Átlátszó nyomán)