Varga Judit felrobban a dühtől: Nekirontott az EU-nak, miután kézhez kapta az Orbánt elítélő jelentést

Nem erre számított.

Facebook-bejegyzésben reagált Varga Judit az Európai Bizottság jogállamisági jelentésére, amelyben leszögezték, rendszerszintű problémákat találtak a magyar kormányzat működésében. Az igazságügyi miniszter azt állítja, hogy a kritikák ellenére „továbbra is higgadt, szakmai” párbeszédet kívánnak folytatni az Európai Unióval.

Varga Judit bejegyzését változtatás nélkül idézzük:

⚖️ Jogállamisági nap Brüsszelben, egyenes magyar válaszok 🇪🇺

Az Európai Bizottság kiadta éves jogállamisági jelentését, amely nem ért minket meglepetésként. A magyar kormány a már jól megszokott össztűzben is a higgadt, szakmai párbeszéd pártján áll.

📌 Bár a jelentés a korábbi évekhez hasonlóan bizonytalan indexekre, elfogult NGO-kra és előítéletekre alapoz, fontos leszögezni, hogy a Bizottsággal folytatott tárgyalások során egyre bizakodóbbak lehetünk, ugyanis a szakmai párbeszéd most már a megoldásokra koncentrál és nem a problémákra.

Mi maradunk legalapvetőbb testtartásunknál: az őszinteségnél.

Hiszen őszintén beszéltünk a problémákról és most őszintén beszélünk a megoldásokról is.

🤔 Mindeközben Európai Parlament eldöntötte, hogy a háborús időkben is inkább a probléma része marad a megoldás helyett, hiszen a magyar baloldallal jó viszonyt ápoló LIBE-bizottság a mai napon megszavazta Gwendoline Delbos-Corfield jelentését, amelyben a hazánknak járó uniós források megvonását követelik.

❗️Az EP-nél beakadt a lemez, hiszen a jelentésükben válogatás nélkül visszhangozzák a baloldal unalomig ismételt vagdalkozásait a tények és szakmai érvek figyelembevétele nélkül. Ez a hozzáállás igencsak megkérdőjelezi a LIBE-bizottság és Sargentini utódjának a szakmai felkészültségét.

➡️ Összegezve: az újdonsült Sargentini Asszony amellett, hogy egyes interjúkban

hazugságokat és valótlanságokat terjeszt, még egy korrekt szakmai állásfoglalást sem képes összerakni. 🤷🏻‍♀️

.

.