Lezártak egy forgalmas kereszteződést Debrecenben a KATA-törvény ellen tüntetők

Vidéken is tiltakoznak Orbánék döntése ellen.

Több ízben beszámoltunk a budapesti, kata-törvény-ellenes tüntetésről. A tiltakozás azonban jócskán túlnyúlik a fővároson, és a nagyobb vidéki városokban is megszerveződött az ellenállás.

A Telex egyik olvasójának beszámolója szerint

a debreceni belváros egyik fontos csomópontját, a Csapó és a Rákóczi utca kereszteződését lezárták a demonstrálók,

körülbelül 200 ember blokkolta a forgalmat a vidéki városban. „Be nem jelentett gyűlés résztvevői akadályozzák a közlekedést Debrecenben a Csapó–Rákóczi utcák kereszteződésénél. A Debreceni Rendőrkapitányság a Péterfia, illetve a Burgundia utcák irányából is eltereli a forgalmat” — írta a hatóság a közleményében.

A törvénymódosítás ellen Szegeden a Momentum és a Veritas Virtus Libertas Közösség nevű civil csoportosulás tartott tüntetést kedden délután négytől a Csongrád-Csanád (Vár)Megyei Kormányhivatal épülete előtt a Rákóczi téren. A rendezvényen körülbelül 100 fő vett részt. A beszédekben elhangzott, nemcsak szellemi szabadfoglalkozásúakat, hanem például

asztalosokat és vízvezeték-szerelőket is érint a döntés.

Az egyik felszólaló kiemelte, Szegeden különösen sok érintettje van a jogszabály-módosításnak, ugyanis sok egyetemista azért dolgozik a kata szabályai alapján, hogy fedezni tudják egyetemi tanulmányaikat. A szervezők kifejezték, ha az Országgyűlés nem vonja vissza a kedden elfogadott törvényt, folytatják a tiltakozásokat.

(Telex nyomán)