Körkép: Megnéztük, mit szólnak a haldokló forinthoz a fideszes politikusok

Kőkemény gyászmunka.

Mi is beszámoltunk a forint történelmi mélypontjáról: szerdán délután 417 forint közelében is volt az euró.

A magyar fizetőeszköz zuhanórepülésével volt tele szerda délután a független sajtó, a lejtmenet pedig a mémgyárosokat is megihlette.

Megnéztük a magyar kormány tagjainak Facebook-oldalait, hogy összegyűjtsük, melyikük hogyan reagált a történelmi mélypontra (ne feledjük, hogy még az ukrán hrivnyához képest is esik a forint!).

Orbán Viktor közösségi oldalán június 4-i az utolsó bejegyzés, biztos nagyon elfoglalt a miniszterelnök, nem volt ideje reagálni a 417 forintos euróra.

Németh Szilárd figyelmét is teljesen elkerülte a tragikus forintromlás, inkább hallal töltött hortobágyi palacsintát evett:

Deutsch Tamás csütörtök reggel nagyon örült, de a forint-euró árfolyamot meg sem említette:

Hollik István szerda délután a Bajnokok Ligája selejtezőjének örült:

Menczer Tamást inkább a migrációs helyzet aggasztotta szerda délután, úgyhogy erről töltött fel egy videót:

Rétvári Bence csütörtök reggel egy gazdasággal legalább témáját tekintve kapcsolatos posztot tett ki, a zuhanórepülésben levő forintot természetesen nem említve:

Novák Katalin köztársasági elnök két napja nem tett ki bejegyzést a Facebook-oldalára, Varga Judit pedig inkább az általa „magyarellenes manővernek” nevezett uniós döntés miatt hisztizett, amelynek értelmében addig nem jöhet pénz Magyarországra, amíg azt Orbánék el tudják lopni.

Varga Mihály pénzügyminiszter reakciójára voltunk a legkíváncsibbak, de az ő utolsó bejegyzése is szerda reggeli, és még érintőlegesen sem szól a forint árfolyamáról:

 

Valódi Hírek