Így találj rá a tökéletes női parfümre!

A megfelelő parfüm kiválasztása nem könnyű feladat, pláne, ha az embernek nincs lehetősége tanácsadóhoz vagy parfümőrhöz fordulni. Az óriási választékban nehéz voksolni kizárólag egy olyan termékre, amely passzol a személyiségedhez, netán még a párodnak is tetszik. Cikkünk célja, hogy segítsen a számodra legfinomabb illat kiválasztásában!

Határozd meg előre az igényeidet!

Hogyha a DOUGLAS webshopban kapható női parfümök közül keresgélsz, fontos, hogy a vásárlást megelőzően találd ki, mit is szeretnél pontosan! Fogalmazd meg magadban, milyen a személyiséged, a stílusod, melyek a hobbijaid.

Ha lezseren, lazán öltözködsz, valószínűleg egy sportos illat lesz a legmegfelelőbb számodra. Ha azonban tűsarkú és szoknya nélkül el sem tudod képzelni a napjaidat, egy elegáns, nőies aroma lesz a legideálisabb.

Számos illat áll a rendelkezésre: virágos, friss, citrusos, gyümölcsös, szenvedélyes, romantikus és púderes is. Ha előre tudod, mit szeretnél, máris szűkíteni tudod a kínálatot igényeidnek megfelelően. Sokat számít ugyanakkor a csomagolás is.

Ha egy kifinomult, csinos üvegcsében helyezkedik el, máris vonzza a vásárlókat. De sokan épp a vidám, csillogó darabokat kedvelik. Bizony, a külső alapján is választhatsz.

Itt az idő a tesztelésre!

Ha már van egy szűkebb kör, amelyek közül válogatni tudsz, nincs más hátra, minthogy belevágj a tesztelésbe! Ehhez fontos tudni, hogy egy parfüm 3 alapvető részből áll: fejillatból, szívillatból és alapillatból. Ha egy illat tetszik, fújd a tesztcsíkra, ezt követően pedig a csuklódra. Szagolgasd az illatot egész nap és figyeld meg, milyen hatást gyakorol rád!

Egymás után egy ember maximum 3-5 féle illatot képes befogadni, így ennél többel ne ismerkedj meg egyszerre. A legtöbb parfümériában kávészemek is rendelkezésre állnak, ha ugyanis időnként ezekbe is beleszagolsz, elkerülheted, hogy túlságosan eltelítődjön az orrod, és már ne tudd megkülönböztetni egymástól az illatokat.

Természetesen az ár sem elhanyagolható tényező, hiszen a parfümök értéke igencsak széles skálán mozog. Néhány ezer forinttól 60-70 ezer forintig bármi elképzelhető, a niche illatok ára pedig még ennél is jóval magasabbra rúg.

Ajándékba ne!

Fontos, hogy minden esetben csak magadon tesztelj. Mivel minden ember saját, egyedi illattal rendelkezik, ráadásul az igények is igen változóak, ezért parfümöt ajándékba nem igazán célszerű adni.

Saját részre viszont nyugodtan válogathatsz. Nem kell abban az esetben sem örökre elköteleződnöd egy adott illat mellett, ha végre megvásároltad. Miért ne váltogathatnád a különböző illatokat a hangulatodnak megfelelően?

Ráadásul az évszakok változásának megfelelően is használhatsz különböző illatokat. Tavaszra és nyárra például jól jön egy könnyed, virágos, citrusos illat, őszre és télre pedig egy mélyebb, édes-fás illat. Készen állsz rá, hogy egyedi illatot használj? Vásárolj a személyiségedhez passzoló parfümöt!