Újabb orosz milliárdos ellen hajtottak végre merényletet, a kastélya medencéjében találtak rá fejlövéssel

Hullanak a fejek Putyinéknál.

Újabb olyan orosz milliárdos vesztette életét rejtélyes körülmények között, aki az orosz energetikai óriáscéghez, a Gazpromhoz köthető. A 61 éves Jurij Voronovra kedden délután találtak rá, Szentpétervár luxusnegyedében fekvő villájának medencéjében. Az oligarchát fejbe lőtték, a helyszínen megtalálták a gyilkos fegyvert is — írja a Daily Mail beszámolója alapján a Telex.

Az oligarcha egy olyan logisztikai vállalat vezetője volt, ami az Északi-sarki területekre vonatkozó szerződéseket kötött a Gazprommal. Az orosz hatóságok vizsgálják a milliárdos halálának körülményeit, jelenleg az üzleti partnereivel való vita elmérgesedésének tulajdonítják, mivel Voronov felesége szerint férjét zsarolták.

Jurij Voronov, 61 éves,

Voronov már legalább a hatodik olyan gazdag orosz üzletember, aki ebben az évben rejtélyes körülmények között vesztette életét. Közülük többen is kötődtek a Gazpromhoz, ketten pedig Szentpétervár ugyanazon luxusnegyedében haltak meg, mint most Voronov. Több furcsa halálesetet is öngyilkosságként kezelnek:

A 61 éves Alekszandr Tyulakovot, a Gazprom pénzügyi és biztonsági vezetőjét februárban felakasztva találta meg egyik szeretője egy lakóparkban lévő lakásában, a hatóságok szerint öngyilkos lett, de a jelentések szerint a holttesten bántalmazás nyomai látszódtak, ami többek szerint arra utal, hogy az akasztást csak megrendezték.

Alekszandr Tyulakov, 61 éves

Év elején ugyanebben a lakóparkban a Gazprom Invest szállítási vezetőjére, a 60 éves Leonyid Sulmanra találtak rá a fürdőszobájában, a férfit késsel gyilkolták meg.

Májusban a Lukoil energiaipari óriáscég korábbi vezetőjét, a 43 éves Alekszandr Szubbotin milliárdost találták holtan rejtélyes körülmények között: az okkultizmusban hívő férfi másnaposság elleni kezelésen vett részt egy sámán pincéjében, amikor szívroham végzett vele, a gyanú szerint varangyméreggel kezelték, ami rohamot válthatott ki.

Az 51 éves Vlagyiszlav Avajevet, aki kapcsolatban állt a Gazprombankkal, holtan találták az év elején, miután nyilvánvalóan megölte 41 éves feleségét Jelenát és 13 éves lányukat.

Áprilisban a Gazprombank vezető orosz pénzintézettel magas szintű kapcsolatokat ápoló volt Kreml tisztségviselőt, az 51 éves Vlagyiszlav Avajevet találták holtan, a hivatalos magyarázat szerint öngyilkos lett, miután kiirtotta családját, végezve 47 éves feleségével és 13 éves lányával. A hírek szerint Avajev hozzáférhetett a Kreml elitjének pénzügyi titkaihoz.

Szergej Protosenyát (55) felakasztották Spanyolországban, miután nyilvánvalóan egy baltával megölte feleségét, Nataliát (53) és tinédzser lányukat, Mariát.

Szintén áprilisban felakasztva találtak rá a Kremlhez szorosan kötődő Novatek gázipari vállalat korábbi elnökhelyettesére, az 55 éves multimilliomos Szergej Protosenyára. A hivatalos magyarázat ebben az esetben is hasonló, a férfi spanyolországi otthonukban előbb baltával végzett feleségével és tizenéves lányával, majd öngyilkos lett. Ezt azonban cáfolja életben maradt fia.

A múlt héten egy mobiltelefonos cég milliárdos tulajdonosát, a 47 éves Jevgenyij Palant találták holtan otthonában meztelenül, a férfi ukrán származású feleségével is késsel végeztek. A holttestekre lányuk talált rá, aki cáfolja, miszerint szülei öngyilkosságot követtek volna el.

(dailymail.co.uk / telex.hu)

Valódi Hírek