DK: A kormány haladéktalanul csökkentse 0 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját (+videó)

A 409 forintos euró után eljutottunk a 30 százalékos élelmiszer-drágulásig is.

Orbán Viktornak és kormányának köszönhetjük a 30 százalékos élelmiszer-drágulást, így azt is, hogy 10 ezer forint alatt már nem is nagyon lehet bevásárolni — jelentette ki Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

„A Demokratikus Koalíció szerint a magas élelmiszeráraknak az Orbán-kormány a felelőse, ezért az Orbán-kormánynak kell viselnie a következményeket is”

— hangsúlyozta Kálmán Olga, majd hozzátette: a DK azt követeli a kormánytól, hogy csökkentse 0 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját az év végéig, hogy ne a családok és az emberek fizessék meg az orbáni inflációt.

„Elég volt abból, hogy Orbán Viktor miatt hagyunk ott vagyonokat a bevásárlásnál, de a kormány eközben is tartja a markát az áfabevételért”

— emelte ki a politikus, majd elmondta, a DK szerint igazságtalan, hogy az emberek fizetik meg az orbáni gazdaságpolitika teljes csődjét. Mint hangsúlyozta,

meg kell védeni a magyar családokat a Fidesz által okozott válságtól.

A politikus közölte: a gyenge forintnak és a magas élelmiszeráraknak az Orbán-kormány a felelőse, ezért az Orbán-kormánynak kell viselnie a következményeket is.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek