Szijjártó visszavakkantott az Orbánt kritizáló francia miniszternek

Hűséges pincsikutyája sietett a miniszterelnök védelmére.

Beszámoltunk róla, hogy csütörtökön kemény kritikát fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben a francia pénzügyminiszter.

Bruno Le Maire világossá tette: a következő hónapokban Magyarország nélkül vagy Magyarországgal együtt, de bevezetik a globális minimumadót, majd Orbánra utalva hozzátette:

“Európa többé nem lehet túsza egyes tagjai rosszindulatának”

A főnökét ért kritikára szombaton a közösségi oldalán reagált Szijjártó Péter, aki azt írta:

„Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet. Ebben a helyzetben a termelő vállalatok adóterheinek növelése tovább rombolná Európa versenyképességét és munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

Mi ezért ellenezzük a globális minimumadó európai bevezetését, ráadásul az Magyarországon járna az egyik legnagyobb adóemeléssel. Mi tizenkét éve folyamatosan csökkentjük a munkára és a vállalkozásokra rakódó adóterheket, és nem is akarunk változtatni ezen az irányon.

Tegnap Franciaország pénzügyminisztere azt nyilatkozta, hogy a mi ellenkezésünk hátterében valamilyen más típusú ügy áll. Mi ezt a feltételezést visszautasítjuk, mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat. Tisztelettel kérjük francia barátainkat, hogy ők se tegyék!

Az adóemelésre viszont továbbra is nemet mondunk!”

.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/06/30/europa-tobbe-nem-lehet-tusza-egyes-tagjai-rosszindulatanak-odaporkolt-orbannak-a-francia-penzugyminiszter

Valódi Hírek