Hollik István fideszes főispán bejelentette: A magyar kormány egyik oldalon sem áll az orosz-ukrán háborúban

Különösen vélekedik az Orbán-párti kommunikációs igazgató.

A Fidesz kommunikációs igazgatója abban nem lát semmilyen ellentmondást hogy az Orbán-kormány – „amely az ország szuverenitását hirdette az elmúlt tizenkét évben”, most látta elérkezettnek az időt, hogy vármegyékké nevezze át a megyéket.

Hollik István a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, a magyar államiság ezer éve alatt kilencszáz éve így nevezték a megyerendszert. Arra a szarkasztikus kérdésre, hogy az orosz-ukrán háború miatt tervez-e a kormány végvárságot kiépíteni, elismételte azt a központi agymosó kampányszöveget, miszerint

számukra a magyar emberek biztonsága az első,

hozzátéve, hogy végvárakra a honvédelem mai fejlettsége mellett nincs szükség, de a jövő évi költségvetésben nagy összeget szánnak a május végén bejelentett honvédelmi alapnak.

Az ukrán invázióval kapcsolatosan kifejtette, a kormánypártok azon az állásponton vannak, hogy a háborúnak véget kell vetni. Ezen logika alapján Magyarország nem küldhet fegyvereket Ukrajnának, mert azzal csak a háború végét halasztják el. Arról azonban nem beszélt, hogy milyen módon képzeli el a kormány a béke megteremtésének feltételeit.

Hollik István elutasította a felvetést, hogy a Moszkva által megfogalmazott feltételeket tartanák elfogadhatónak Ukrajna számára.

„A kormány nem áll egyik oldalon sem, Magyarország pártján áll”

— fejtette ki Hollik István főispán, az Oroszországgal szembeni szankciókkal és az Orbán-kormány ezek iránt tanúsított ellenállásával kapcsolatban.

Bolgár György műsorvezető, ekkor felvetette, hogy a Fidesz álláspontja morálisan aggályos, amit Hollik István úgy kommentált, hogy a háború morális kérdéseinél fontosabbnak tartja a magyar emberek érdekeit.

(nepszava.hu)

Valódi Hírek