Bombamerényletet hajtottak végre egy oroszpárti tisztségviselő ellen Herszonban

Kiszivárgott.

Autóbombás merényletben életét vesztette a megszállt Herszon régió oroszok által létrehozott adminisztrációjának egyik tisztviselője – közölte az orosz kormány helyettes vezetője a Reuters hírügynökséggel. A hírt több orosz forrás is megerősítette.

Dmitrij Szavljucsenko vezette a herszoni katonai-polgári adminisztráció család-, ifjúsági és sportosztályát. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint a helyszínen két kiégett autót találtak, a robbanás akkora volt, hogy a közeli házak ablakai is betörtek. A RIA Novosztyi jelentése szerint az autót akkor robbantották fel, amikor Szavljucsenko beszállt.

Egyes források szerint oroszbarát ifjúsági csoportokat vezetett a régióban, mielőtt az új kormányba nevezték ki. A közösségi médiában megjelent néhány ellenőrizetlen kép is a robbanás helyszínéről.

Herszon az oroszok által annektált Krím-félszigettől északnyugatra található, és a februárban kezdődött orosz ukrajnai invázió első hetében foglalták el. Azóta többször is bejelentették, hogy hivatalosan is elcsatolják a térséget Ukrajnától és az Orosz Föderáció területéhez fogják sorolni.

Harszonban több partizánakció is történt orosz objektumok, hatósági személyek ellen az elmúlt hetek során, amiket az oroszok terrortámadásnak értelmeznek.

(Guardian / 444.hu)

Valódi Hírek