Hadházy Ákos bizonyítékot közölt: Rogán Antal vastagon benne van a végrehajtói kar korrupciós botrányában

Megtalálta a hiányzó láncszemet a képviselő.

Rogánéktól bérli egyik székházát a korrupt végrehajtói kar — közölte Hadházy Ákos Facebook-oldalán szerdán.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, rekordprofitra tett szert 2021-ben több olyan önálló bírósági végrehajtó, aki gyanúsított abban a korrupciós ügyben, amelynek Völner Pál volt államtitkár és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke a főszereplője.

A Legfőbb Ügyészség korábbi tájékoztatása szerint hét végrehajtó a gyanú szerint összesen

884 millió forint kenőpénzt

fizetett a kinevezéséért cserébe a végrehajtói kar elnökének. A vádhatóság szerint a pénzből Völner – aki meggyanúsítása után lemondott államtitkári posztjáról – is részesült.

Hadházy Ákos szerdán közölte Facebook-oldalán, hogy kiderítette: a korrupt végrehajtói kar Rogán Antaléktól bérli az egyik székházát:

Eddig csak sejtettem, de most már nagyon erős közvetett bizonyíték is van rá: ROGÁNÉKTÓL BÉRLI a velejéig korrupt VÉGREHAJTÓI KAR az egyik SZÉKHÁZÁT!

Azt eddig is tudtuk, hogy „véletlenül” Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a Nadan Property Kft. nevű cége vette meg a végrehajtók Szegedi úti irodaházát, feltehetően potom pénzért, bár a végrehajtók titkolják az összeget.

Azt is tudtuk, hogy eközben a kar egy exkluzív, Hermina úti irodaházban (a Liget sarkán, néhány méterre a Széchenyi Fürdőtől) bérel három emeletet a Monk Property Kft-től. Többek között itt van a „Panasziroda” (ahova viszont halandó be nem teheti a lábát, mert csak elektronikus úton lehet panaszt benyújtani).

Eddig csak az ott dolgozó alkalmazottak információjából és a két cég nevének hasonlóságából (Nadan Property és Monk Property) lehetett feltételezni, hogy a Hermina úti épületet Rogánéktól bérlik a végrehajtók. Most azonban észrevettem, hogy

a KÉT CÉG KÖNYVELŐJE UGYANAZ.

Így a két hasonló logika szerint elnevezett cégnek hiába van papíron más tulajdonosa – Rogán kabinetfőnöke illetve egy veresegyházi illetékességű stróman -, a könyvelő személye összeköti a cégeket.

Annak valószínűsége a zéróhoz közelít, hogy a két ingatlanos cégnek, az egyik budapesti, a másik veresegyházi székhelyű, VÉLETLENÜL ugyanaz legyen a könyvelője. Az sokkal valószínűbb, hogy

mindkét cég a Rogán-körnek termel.

Nem mellesleg: a közelmúltban a Monk Property megvette a korrupt végrehajtók másik exkluzív ingatlanát, a Lóvasút Indóházat is.

Nincs rá jobb szó sajnos: undorító, ahogyan Rogánék a korrupt végrehajtókkal seftelnek. És elkeserítő, hogy ezentúl Rogán a korrupció elleni harcért felelős miniszter (is).

Valódi Hírek