DK: Hatalmas a baj, azonnali cselekvésre van szükség a 25 százalékos élelmiszer-infláció miatt!

Kegyetlen a drágulás a boltokban, nulla százalékos áfát követel a párt az alapvető élelmiszerekre.

Minden korábbinál durvább, 25 százalékos mértékre emelkedett májusban az élelmiszerek inflációja – derül ki a G7 gazdasági portál számításaiból.

A portál 42 különböző élelmiszerre kiterjedő felmérése szerint szinte nem volt olyan élelmiszer, amelynek érdemben csökkent volna az ára, ellenben

  • 1500 forinttal drágult az őrölt tészta,
  • 800 forinttal a trappista sajt,
  • közel 700 forinttal a vaj

kilónkénti ára.

De hatalmas mértékben drágult a sertéskaraj, a száraz tészta, a pékáruk, a paradicsom és másik közel három tucat élelmiszer is.

A DK szerint a legrosszabb elképzeléseket felülmúló élelmiszerdrágulás miatt azonnali cselekvésre van szükség – közölte hétfőn Barkóczi Balázs, a párt szóvivője.

Barkóczi emlékeztetett: a DK egy antiinflációs országgyűlési határozatcsomagot nyújtott be a Parlament elé, amelyben azt szorgalmazzák, hogy csökkentsék ideiglenesen

0 százalékra

az alapvető élelmiszerek áfáját és így fékezzék meg a történelmi drágulást.

„Ha már a törvénytelen kormány az elmúlt hónapokban karba tett kézzel nézte, ahogy az elhibázott gazdaságpolitika összes következménye a magyar családok nyakába szakad, akkor legalább a fideszes parlamenti többségnek közbe kellene avatkoznia és meg kellene szavaznia a DK inflációt ellensúlyozó határozatcsomagját.

Ez az utolsó utáni pillanat, amikor még meg lehetne fékezni a 25 százalékos élelmiszerinflációt és meg lehetne menteni a magyar családokat a végső anyagi ellehetetlenüléstől!”

– figyelmeztetett Barkóczi Balázs.


.

Valódi Hírek