Putyin-párti tüntetők átnevezték a terézvárosi Bajza utcát a háborús bűnös elnökre

Példaképüknek tekintik.

Az Andrássy úton tartottak Putyin-párti demonstrációt szombaton 13 órától, amelynek során egy utcát átneveztek a tüntetők. A „Kiállunk Oroszország Mellett! Stop USA-NATO-EU” nevű rendezvény a májusi Szabadság téri esemény folytatása volt.

A körülbelül 120 fős tömeg az esemény kezdetén az orosz himnuszt énekelte el, majd szónoklatok következtek. „Már teljes erővel zajlik a III. világháború: ez pedig a tudat világháborúja” — mondta Éliás Ádám, a rendezvény egyik felszólalója.

Éliás szerint a jelenleg már zajló III. világháború célja az „emberi tudat szétzilálása, elrablása, minél több atombombát helyezni az emberi tudatokba, amelyek aztán az emberi lelkekben robbannak„.

Egy résztvevő azt fejtegette, hogy Ukrajna valójában sosem létezett, és az orosz agresszió valójában csak „önvédelmi harc„.

Egy másik demonstráló szerint nem is az oroszok gyilkoltak az elmúlt hetekben, ugyanis szerinte az ukránok „kitalálnak mindent, hogy megnyerjék a háborút, és az oroszokra fogják„. Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt „egy nagy rakás nullá„-nak nevezte. A helyszínen népszavazási ívet is indítottak, amelynek célja, hogy a magyar kormány ismerje el a megszállt területek Ukrajnától való függetlenségét.

Thürmer Gyula, az MSZMP jogutódjának, a posztkommunista Munkáspártnak az elnöke azt mondta, támogatják „Oroszország küzdelmét„. Szerinte az oroszokkal

közös hullámhosszon vagyunk„,

mert a magyarok is független államban szeretnének élni. Thürmer úgy véli, a nagyhatalmak célja, hogy az oroszokat „kiirtsák„, ehelyett nekik kellene megteremteniük az egyensúlyt Európában. „Ne vegyünk magunkra olyan terheket, amelyek nem a mi terheink” — mondta, majd rászakadt a mögötte felállított, zászlókból és más jelképekből felállított stand.

A rendezvény végén

a jelenlévők átnevezték a Bajza utcát Vlagyimir Putyin utcára, majd a földalatti megállóját orosz zászlóval vonták be.

(Népszava nyomán)

(A címlapfotó a májusi Putyin-párti tüntetésen készült videóból származik.)

Valódi Hírek