Orbánék lemondták a hetek óta szervezett koncertet, amelyen Zelenszkij színésztársai léptek volna fel

Helyette Ferencvárosban léphetnek fel.

A magyar kormány lemondta a hetek óta szervezés alatt álló eseményt, amely alapján a Várkert Bazárban léphettek volna fel Volodimir Zelenszkij színésztársai Ukrajnából. Az élet győzni fog című jótékonysági rendezvényt ehelyett a IX. kerületi önkormányzat rendezi meg a Bakáts téren.

A programon június 16-án, csütörtökön 19 órától Ukrajna legismertebb, több millió követővel rendelkező színészei, énekesei és művészei lépnek fel. A céljuk, hogy az eseményen résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival, valamint támogassák Ukrajna függetlenségért vívott küzdelmét.

A fellépők között vannak a Kvartel 95 stúdió tagjai, akik a Magyarországon is vetített Zelenszkij-sorozat, A nép szolgája szereplői. A sorozat főhőse a jelenlegi elnök, aki a produkcióban is Ukrajna elnökét játssza.

A Kvartel 95 szereplői közül többen a frontvonalban harcoltak, míg mások humanitárius akciókat szerveztek országuk támogatására. Ők február vége óta először nemrég hagyták el országukat, hogy részt vegyenek a nagyszabású rendezvénysorozatban.

A turné során számos európai nagyvárosban tartanak ingyenes koncertet. A program során olyan ismert művészek lépnek fel, mint Pianoboy, Voplij Vidoplijaszova, Wellboy, Zlata Ognyevics, valamint az Evening Quarter jól ismert dalait előadó Kvartal 95 Studio.

A koncert során összegyűlt adományokat Baranyi Krisztina polgármester kérésére humanitárius, valamint egészségügyi célokra fordítják. A Telex megkereste a Miniszterelnökséget, miért mondták le a koncertet, azonban nem válaszoltak.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek