Videón, ahogy Novák Katalin magassarkú cipőt adományozott egy kis falunak: Megkérdezték a helyieket, minek örültek volna jobban

Leereszkedett a nép közé.

Pár napja kiderült, hogy Novák Katalin egyik leglelkesebb rajongója egy karácsonydi üzlet tulajdonosa, aki az új köztársasági elnök beiktatására olyan szívhez szóló gratuláló levelet írt, hogy annak még Novák sem tudott ellenállni. Az államfő egy személyes gesztussal hálálta meg a kedvességét: útban hivatalos sátoraljaújhelyi programja felé tett egy kis kitérőt, és meglátogatta a lelkes boltost.

A Népszava a hivatalos látogatás után pár nappal elment a helyszínre, megnézni az államfő nyomait. Találkoztak a lelkes bolttulajdonossal is. aki elmesélte nekik, hogy a tévében hallotta először Novák Katalint beszélni, s elsöprő erővel tört fel benne a vágy, hogy újra halhassa. Mivel sem okostelefonja, sem internetje nincs, ezért a televíziótól remélt erre megoldást, és lám, nem is kellett sokáig várni az újabb beszédre. Úgy érezte, csodatévő ereje van a köztársasági elnök mondatainak, ezért ragadott tollat, hogy gratuláljon a kinevezéséhez.

Az esetről egy videó is készült, amelyben látszik, hogy Novák Katalin egy tűsarkú cipőt adományozott a falunak. A Népszava újságírói hiába kérdeztek körbe, sajnos nem tudták meg, mi lett a cipők sorsa. Arra viszont sok választ kaptak, hogy cipők helyett mit szeretnének inkább a köztársasági elnöktől: szeretnének például

járdát,

mert annak hiányában sokszor az úton kell a babakocsit tolni; illetve szeretnének bölcsődét is, mondván, évek óta csak ígérgetik, hogy megépül végre az intézmény, miként az óvodát is bővíteni kellene. Karácsondon sok gyerek születik, csak kevés a férőhely.

A Novák Katalin látogatására készült videót itt nézheted meg:

 

Valódi Hírek