Navracsics Tibor elpanaszolta, hogy senki sem látta szívesen a Néppárt kongresszusán: „Úgy éreztem magam, mint Julianus barát”

Nem kértek belőle.

„A célom nekem nem az, hogy a Fideszt visszavigyem az Európai Néppártba (…) Ez alapvetően a Néppárttól és a Fidesztől függ, ez ebből a szempontból nem az én dolgom (…)”

– jelentette ki Navracsics Tibor, a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter az Inforádiónak adott nyilatkozatában.

Az elmúlt napokban bejárta a sajtót a hír, hogy Navracsics Orbán Viktor jóváhagyásával vissza szeretné könyörögni a Fideszt az Európai Néppártba, ennek érdekében még a párt rotterdami kongresszusára is elment. Ekkor még úgy nyilatkozott, hogy olyan kapcsolaton dolgozik, amiből „akár még tagság is lehet”.

Navracsics a pártcsalád tisztújító kongresszusán tett látogatását úgy jellemezte,

„ahogyan annak idején

Julianus barát

visszament az Urálhoz megnézni, hogy az otthagyott magyarok azok hogy érzik magukat. Egy kicsit én is így voltam”.

Ténykedése saját bevallása szerint egy „kezdeti stádiumban” maradt. Ez az egy nap arra volt jó, hogy újra felvettük a kapcsolatot, amit innentől kezdve majd folytatni fogunk. A cél egy olyan együttműködés kialakítása, mely lehetővé teszi a magyar érdekek képviseletét

– fejtegette.

Mind az ország, mind az Európai Unió szempontjából nagyon fontos, hogy a Néppárttal egy „élő kapcsolat” legyen a KDNP-n keresztül.

„Ez nem kell, hogy tagsággal, még az sem kell, hogy barátsággal járjon”

– fogalmazott.

Hangsúlyozta, szükséges egy kommunikációs csatorna, mivel jelenleg a sajtónyilatkozatokon keresztül nem megy át más üzenet.

Navracsics Tibor ugyanakkor azt nem említette, hogy a már említett kongresszuson a miniszter szeretett volna találkozni az Európai Néppárt elnökével, azonban Manfred Weber elutasította azt.

(via Népszava.hu)

Valódi Hírek