Mi történt? Navracsics Tibor most az Európai Néppárt politikusaival bratyizik, pedig korábban már kirúgták a Fideszt

Az Orbán-párti miniszter a brüsszeli bürokratákkal haverkodik, hátha adnak pénzt.

Hiába vágták ki a Fideszt az Európai Néppártból (pontosabban a Fidesz lépett ki mielőtt kivágták volna őket), a fideszes Navracsics Tibor azért ellátogatott a párt rotterdami kongresszusára — számolt be róla a 444.hu. Navracsics, aki területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter az ötödik Orbán-kormányban, korábban pedig az Európai Bizottság tagja volt, Facebook-oldalán így ír:

„Jó volt újra régi barátokkal találkozni az Európai Néppárt kongresszusán, Rotterdamban! Külön öröm volt gratulálni Gonzales Pons úrnak a párt alelnökévé választásához!”

A Néppárt új elnökének, az Orbánnal már korábban szembefordult Manfred Webernek, már nem gratulált a miniszter.

A Fidesz 2021 márciusában jelentette be, hogy kilép az Európai Néppártból, előtte pedig a párt EP képviselői jelezték, hogy kilépnek a párt frakciójából. A Fidesz így reagált arra, hogy , hogy a néppárti frakció 84 százalékos többséggel olyan új szabályzatot fogadott el, ami alapján az eddigieknél könnyebben rakhatnák ki a frakcióból a fideszeseket. Az új szabályzatot kifejezetten a Fideszre szabták, világosan látszott, hogy ha a fideszesek nem mennek, akkor felfüggesztik a tagságukat. A Fidesz és az EPP között azóta viszonylag fagyos a viszony, de talán Navracsics Tibor meglágyíthatja a brüsszeli szíveket.

(via, 444.hu)

 

Valódi Hírek