Határozatot nyújt be a DK, hogy Orbánék ne töröljék el az önkormányzatok rezsicsökkentését

Saját fegyverével vágnak vissza a kormánynak.

„Az elmúlt hónapokban a Demokratikus Koalíció képviselői többször is figyelmeztettek: a választások után brutális megszorításokra készül a Fidesz, ha újra kormányra kerül. Nos, ők újra kormányra kerültek, és ahogy jósoltuk, megállíthatatlanul szorul a hurok.”

– kezdte sajtótájékoztatóját Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője.

Elmondta: Az önkormányzati bevételek és a nagyobb városokat érintő szolidaritási adó után a

rezsicsökkentésnek

is búcsút inthetnek az önkormányzatok.

„Bizony, annak a rezsicsökkentésnek, amely a törvénytelen kormány egyik jolly jokere volt az elmúlt években, amellyel ki kellett tapétázni a lépcsőházakat, aminek még saját rezsibiztost is kineveztek Németh Szilárd személyében.”

– hangsúlyozta Gy. Németh.

A politikus bejelentette: A DK az említettek miatt

országgyűlési határozatot

javasol, hogy az Orbán-kormány ne tudja eltörölni az önkormányzatok rezsicsökkentését. Megengedhetetlennek tartják, hogy ma Magyarországon a válság, az elvonások után, azután, hogy az önkormányzatok erőn felül teljesítettek a koronavírus-járvány alatt, a kormány még egy bőrt lehúz róluk.

„Az tény, hogy az önkormányzatokra és a kisvállalkozókra a Covid alatt terjesztették ki a rezsicsökkentést, de talán leszögezhetjük, hogy a települések anyagi helyzete, finom szólva nem lett jobb annak ellenére, hogy a járványhelyzet megszűnt.”

– mondta az országgyűlési képviselő. Végül figyelmeztetett, hogy Orbánnék nem verhetik le a pénzszórásukat az önkormányzatokon.

Videó:

Valódi Hírek