Orbánért miséző pap: A miniszterelnök leginkább Szent Istvánhoz mérhető

Szerinte ez nem pártpolitika, de Gyurcsányért azért még sosem imádkozott.

Május végén Orbán Viktor születésnapján már szinte hagyomány, hogy a lelkes hívők szentmise keretében adnak hálát a miniszterelnökért. A misét celebráló pap, Osztie Zoltán a Népszavának azt mondta, pontosan nem is tudja, de már legalább tízszer mutatott be hálaadó szentmisét Orbán Viktor születésnapja alkalmából.

Úgy véli, a választás kimenetelében is volt szerepe imádságuknak, abban, hogy a Fidesz újra kétharmadot ért el. Ugyanakkor nem gondolja, hogy ez szembe menne a katolikus tanításokkal, hiszen az nem pártpolitikai elköteleződés, ha az ország miniszterelnökéért imádkoznak. Ez független is szerinte Orbán személyétől, ők bárkiért imádkoznak, akik közhatalmat gyakorolnak.

Azt azért elismerte, hogy buzgóbban imádkoznak azért, aki a szívükhöz közel áll, magasabb hivatalt visel, de Gyurcsány Ferencért, amikor miniszterelnök volt, külön szentmise keretében nem imádkozott.

„Először nyilván az ő megtéréséért kell imádkozni.”

– jelentette ki Gyurcsányról.

Az interjúban az is szóba került, hogy a misén azt mondta, a diktátorság lehet jó dolog is. Ezt azzal magyarázta, hogy ő csak a magyar nyelv zsenialitását akarta kihasználni, hiszen a „diktátor” szót úgy is lehet érteni, hogy egy vezető diktál.

Osztie szerint a Fideszben biztosan vannak jó, nagy kaliberű politikusok, de Orbán Viktorhoz hasonló senki.

„Valószínű azért, hogy a miniszterelnök úrnak egészen kiváló és hasonlíthatatlan kvalitásai vannak, nem beszélve a több évtizedes politikai gyakorlatáról, tapasztalatáról. Hozzá fogható nyilván nem nagyon akad, én legalábbis nem látok ilyet.”

– magyarázta. Annyira nagynak tartja Orbánt, hogy nemhogy a jelenkorban, de még a történelmi személyiségek közül is nehéz hasonlót találni: leginkább

Szent Istvánhoz

tudja hasonlítani a miniszterelnököt.

„Orbán Viktor is ugyanolyan nagymértékben felvállalja a keresztény kultúrát és a hazát, amely, szeretném hangsúlyozni, a magyarság történelmét tekintve alapjaiban összetartozik. (…) Röviden: Isten, haza, család! Szent István letette az alapokat, a miniszterelnök úr kereszténydemokrata politikusként ugyanezt a három pillért képviseli, szilárdítja és erősíti.”

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/06/01/dolgozik-krisztus-kovete-a-satani-erok-ellen-videon-az-orbanert-mondott-szentmise-legelborultabb-pillanatai

Valódi Hírek