Jól megy az üzlet: Rogán Antal apósa új iparágba vásárolta be magát

Várjuk a műalkotásokat.

Obrusánszki Zsolt, vagyis Rogán Antal új feleségének apja egy filmproducer cégébe vásárolta be magát többedmagával néhány héttel ezelőtt – írja az mfor.hu.

Április 26-án Obrusánszki többedmagával tulajdonrészt szerzett az eredetileg Cornelius Piper Productions Kft. néven bejegyzett cégben, melynek fő tevékenységi köre film, videó és televízióprogram terjesztése, ezen a napon pedig át is nevezték a társaságot Közép Európai Filmiroda Kft.-re.

Emellett a cég székhelyét

Budapestről Nagyvisnyóra

helyezték át, abba a faluba, ahol az Obrusánszki-család lakik.

Rogán apósa mellett még hárman szálltak be a cégbe: Farkas Zsigmond, Iski Csaba és William George Chamberlain (ismertebb nevén Bill Chamberlain), brit filmproducer.

A filmes Kft.-be belépett Iski Csaba az Mfor szerint korábban dolgozott az 1242 – A Nyugat kapujában című filmen, ami egy magyar-mongol-angol koprodukcióban készülő történelmi kalandfilm lesz és miután 1,2 milliárd forintos támogatást ítéltek meg a készítőknek, várhatóan 2023-ben mutatják be.

Erről a Magyarságkutató Intézet is hírt adott, miszerint a filmről beszélgettek „az Obrusánszky Borbála nagykövet asszony által szervezett »Magyar Napok«” címen futó rendezvényen.

Obrusánszky Borbála Rogán Antal új feleségének az

unokatestvére,

és egyébként történelem-mongol szakon végzett, majd a Mongol Nemzeti Egyetemen doktorált és történészként a hun-magyar rokonságot kutatta egészen 2020-ig. Akkor nevezte ki Szijjártó Péter nagykövetnek.

Az mfor.hu szerint a Közép Európai Filmipar Kft. egyébként a gazdálkodása alapján egy alvócégnek tűnik, az elmúlt években

sem bevétele, sem ráfordítása

nem volt a társaságnak, a mérlegében is mindössze egy 3,1 millió forintos követelés szerepel, valamint 25 ezer forintnyi pénzeszköz.

(via 444.hu)

Valódi Hírek