Kihúzta a gyufát Orbán a kettős benzinárral: Csúnyán megüthetik a bokájukat emiatt

Küszöböm a vizsgálat.

Az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet nagyon meg lenne lepve, ha a nemrég hatályba lépett kettős magyar benzinár szabályozás védhető lenne az uniós jog alapján, az Európai Bizottság pedig rövidesen elkezdi vizsgálni a kérdést 3 alapelv alapján – írta az Euronews szerdán.

A kormány döntése alapján a 480-as hatósági árat csak a magyar rendszámmal, illetve forgalmi engedéllyel rendelkezők vehetik igénybe, ám ez diszkriminatív a külföldiekre nézve.

A lap a körképében megszólaltatta a 45 európai fogyasztóvédelmi szervezetet tömörítő Európai Fogyasztóvédelmi Szervezetet.

„Nincs olyan ok, ami miatt meg kéne különböztetni a más országból érkezőket a benzinár tekintetében. Azt várjuk, hogy az Európai Bizottság minél hamarabb és minél alaposabban vizsgálja meg a helyzetet”

— nyilatkozták, hozzátéve:

nagyon meg lennének lepve,

ha a rendelet összhangban állna az uniós szabályokkal.

A lap forrása szerint már a küszöbön van az Európai Bizottság vizsgálata az ügyben.

„Mind a tartalmát, mind az érvényességét

vizsgálni fogjuk

ennek az intézkedésnek, hogy megértsük a mögöttes motivációt, vagy az esetleges igazolhatóságát a lépésnek”

— fogalmazott a forrás.

„Minden, az egységes szabad piacot érintő intézkedést csak a közrend, a közegészség vagy a közvédelem veszélyben forgása magyarázhat, esetleg más, nem gazdasági, mindenkire nézve kötelező elvárás. Korlátozás csak akkor vezethető be, ha a fent felsoroltak védelmét szolgálják és arányosak”

— tette hozzá.

A lap hangsúlyozza: Az, hogy bizonyos szolgáltatásokat a tagállamok állampolgárság alapján megtagadjanak, vagy magasabb áron tegyenek elérhetővé,

jogellenes.

 

Valódi Hírek