Kiakadtak a résztvevők: Lázár János mindenkit kioktatott, aki kérdést mert feltenni neki a Magyar Tenisz Szövetség közgyűlésén

Kérdésekkel provokálták.

A Magyar Tenisz Szövetség kedden a Nemzeti Edzésközpontban tartotta évi rendes közgyűlését. A délelőtt 11 órára kiírt közgyűlés nem volt határozatképes, így az végül 11.30-kor vette kezdetét, a több mint 400 tagszervezetből csupán 76 szavazásra jogosult jelent meg.

Lázár János, az MTSZ elnöke és Fekete Miklós, a miniszterelnökség által kirendelt pénzügyi biztos a gyűlés elején beszámoltak a pénzügyekről. Lázár elmondta, hogy befizettek minden tartozást az Emmi és a NAV felé, sőt, még alkudni is sikerült belőlük.

Ezután közbeszólt Kálnoki Kis Attila, korábbi öttusa világbajnok, a 24.hu újságírójaként. Megjegyezte, hogy adatigényléssel fordult az MTSZ-hez, azzal kapcsoltban, hogy az ügyvédek felé milyen további költségek merültek fel az ügyben, ám nem kapott rá választ.

Lázár kioktató stílusban jelezte a

„szerkesztő úrnak”,

hogy ez egy közgyűlés, nem pedig lakossági fórum, aztán viszont tételesen ismertette a fölmerülő költségeket, amelyek nagyságrendileg 100 millió forintra rúgnak. Mindezt jó lassan tette, hogy a „szerkesztő úr” le tudja jegyzetelni, az olvasók pedig nyugodtan tudjanak aludni.

Lázár János ezt követően ismertette annak a vizsgálatnak az eredményét, amelyet azért folytattak le, mert alapos volt a gyanú, hogy visszaélések történhettek a koronavírus-fertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban. Az ügy miatt már korábban történtek elbocsátások, az Ellenőrző Bizottság vizsgálata azonban nem hozott eredményt, de a rendőrség tovább nyomoz.

A tagságból felszólalt Borfői-Balázs Ildikó, aki elmondta, hogy testvére, Balázs Attila tudomása szerint úgy kapott Covid-igazolást az őszi Davis Kupára, hogy ő ilyen vizsgálaton nem vett részt. Lázár válaszul elmondta, hogy a hamis PCR-teszt felhasználása számít bűncselekménynek, a hölgynek pedig cinikusan azt tette hozzá, hogyha úgy gondolja,

jelentse fel testvérét.

Ebből a válaszból is az látszik, hogy további felelősök az ügyben nincsenek, az MTSZ pedig inkább a játékosokra tolná át a felelősséget, akiknek egyébként nem volt szükségük a Covid-tesztre, mivel be voltak oltva, valamint Torinóba érkezve egyébként is tesztelték őket.

A közgyűlés során többször is felszólalt Juhász Gábor, az MTSZ korábbi főtitkára, aki tavaly szeptember óta munkaügyi percben áll a szervezettel. Juhász több kérdést is feltett, ám érdemi válaszok helyett ő is csak kioktatást kapott az elnöktől.

„Tisztában voltam vele, hogy a felszólalásom nem fog semmit befolyásolni, nem is ez volt a célom. Mindössze jeleztem, hogy komoly hiányérzetem van a 2021-es pénzügyi beszámoló részletezésével és a 2022-es pénzügyi tervvel kapcsolatban. A beszámoló nem tartalmazza, hogy mire költöttek el 1.9 milliárd forintot a támogatásokból. Írják le, ez volt a kérésem.

Nem kell megsértődni, ha a közgyűlésen egy képviselő kérdéseket tesz fel! Többek között ennek is a helye a közgyűlésen van, és nem egy kreált szervezet nevében az újságírókon és a közösségi médián keresztül kell dolgokat tisztázni, mert az sokszor többet árt az adott sportágnak”

– nyilatkozta később Juhász.

A közgyűlés – amelyen a tagság minden napirendi pontot elfogadott és megszavazott – után Lázár János egyik újságírónak sem kívánt nyilatkozni.

(via Népszava)

Valódi Hírek