Bojár Gábor: Orbán dörzsöli a tenyerét, hogy egyre közelebb jut a mesterterve teljesüléséhez

Nem véletlenül ilyen sikeres a miniszterelnök.

Interjút adott a Hírklikknek Bojár Gábor, az Aquincum Institute of Technology nevű egyetem alapítója, amelynek során az oktatás helyzetéről és Orbán Viktor politikájáról beszélt. A Graphisoft nevű nemzetközi hírű vállalkozás vezetője arról beszélt, a miniszterelnök tudatos stratégiával zülleszti le a közoktatást.

Bojár szerint a kormányfő célja, hogy a tehetséges emberek ne menjenek tanárnak. „Nem arról van szó, hogy nincs rá pénz, vagy olyanokat nevez ki, akik nem értenek hozzá, hanem

tudatosan rontják el a pedagóguspálya vonzerejét

— jelentette ki Bojár.

A vállalkozó szerint elég megnézni, mely társadalmi csoportok szavaztak a legnagyobb arányban a jelenlegi kormány maradására, és melyek az ellenzékre. Kiemelte, a képzettség csökkenésével egyre nő a Fideszre szavazók aránya, és ez egy hosszú ideje tartó tendencia.

Ez olyan bűn a nemzet ellen, amit elképzelni sem lehet,

hiszen egy lezüllesztett oktatás visszaépítése 100 év” — mondta a menedzser. Szerinte ez azért is különösen nagy probléma, mert az egészségügyet sokkal rövidebb idő alatt lehet rendbe tenni.

Csák János leendő kulturális és innovációs miniszter arról beszélt tárcavezető-jelölti meghallgatásán, hogy a természettudományos tárgyakat — a kémiát, a biológiát és a fizikát — össze lehetne vonni, mert úgy kevesebb tanárra lenne szükség, azonban Bojár szerint így nem lehet megtanulni azokat a tárgyakat.

{N}em is akarják, hogy a diákok megtanulják. Nem arról van szó, hogy lehet-e jobban csinálni, hanem arról, hogy tudatosan rombolják” — jelentette ki Bojár Gábor.

Valódi Hírek