Botrány a házban: Kövér elnémítással fenyegette Gyurcsány Ferencet, erre a DK-sok kivonultak a teremből (+videó)

Magasra csaptak az indulatok.

„Mi a megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük” — jelentette ki hétfői parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A politikus szerint a választás csak akkor hű tükre a népakaratnak, ha az szabad és tisztességes, nálunk pedig nem volt az.

„A választás akkor tisztességes, ha versengő gondolatok és eszmék, egyenlő feltételekkel jutnak a választókhoz, akik szabad, nyílt vitával alakíthatják véleményüket, végül pedig választhatnak a különböző versengő programok között”

— hangsúlyozta Gyurcsány, majd hozzátette: Magyarországon nem ez a helyzet.

„A gondolatok szabad áramlása helyett a hatalom manipulált, erőszakos, hazug nyilvánossága vesz minket körül.

Ha manipulált a nyilvánosság, akkor nem szabad a választás, ha pedig nem szabad a választás, akkor az nem fejezi ki a valóságos népakaratot, ezért aztán

az ilyen választáson nyugvó kormány törvénytelen!”

– jelentette ki.

Arra, hogy az ellenzéki miért vette fel a mandátumot, háborús hasonlatot idézett.

„Rendben van-e ha a hazáját védő nép a megszállók elleni küzdelemben a megszállóktól zsákmányolt fegyvert is használja? Szerintünk rendben van”

– mondta. Szerinte ugyanezen az alapon kell használni „minden törvényes eszközt az önök törvénytelen, megszálló kormányával szemben”, ennek terepe a parlament is, de Gyurcsány szerint „kétségtelenül nem a legfontosabb terepe”.

Felszólalása után Kövér László házelnök azzal vádolta Gyurcsányt, hogy miniszterelnökként „minden létező bűnt elkövetett” az ország ellen, majd azzal fenyegetőzött, hogy most fordult elő utoljára, hogy nem vette el tőle a szót, amikor törvénytelennek nyilvánít egy demokratikusan megválasztott kormányt. „Önnek nincs joga ilyet tenni.” – fröcsögött Kövér.

A DK-s képviselők ezután tiltakozásul kivonultak az ülésteremből.

.

(via 444.hu)

 

Valódi Hírek