Orbán idióta törvénye miatt elképesztő helyzetbe kerültek a szociális intézmények

Azonnali megoldásra van szükség.

Ungár Péter Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a hatósági ár bevezetése után a kereskedelmi láncok többsége olyan döntést hozott, hogy bizonyos mennyiség felett a szabott áras termékből nem lehet számlára vásárolni, csak magánszemélyként. Az LMP frakcióvezetője felhívja a kormány figyelmét arra, hogy ekkora mozgástérrel és felhatalmazással elvárható lenne, hogy egy ilyen problémát az Orbán-kormány néhány nap alatt kezelni tudjon.

A politikus bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

„A konstruktívitás jegyében, az ellenzék klasszikus feladatait ellátva egy fontos problémára szeretném felhívni a kormány figyelmét.

Az történt ugyanis, hogy a hatósági ár bevezetése után a kereskedelmi láncok többsége olyan döntést hozott, hogy bizonyos mennyiség felett a szabott áras termékből nem lehet számlára vásárolni, csak magánszemélyként. Csakhogy az állami fenntartású intézmények, például a szociális otthonok csak számlára tudnak vásárolni, hiszen el kell számolniuk az államkincstár felé.

Ezért egy szociális otthon ma kettő kilónként tudja megvenni a cukrot és három literenként az olajat, ami nyilván már rövidtávon is megoldhatatlan feladat. Szerintem egy kétharmados felhatalmazással és a különleges jogrend nyújtotta extrákkal rendelkező kormány esetében az N+1 gazdasági területi minisztérium valamelyikétől elvárható, hogy egy ilyen problémát néhány nap alatt kezelni tudjon.

Őszintén kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt lesznek erre képesek, de első körben térjünk vissza a kérdésre egy hét múlva.”

(Ungár Péter/Facebook)

Valódi Hírek