Nagyot szakított: Müller Cecília újabb, ezúttal 3,6 milliós „motivációs elismerést” kapott

Meghálálták erőfeszítéseit.

Újabb jutalmat kapott az országos tiszti főorvos, így a koronavírus-járvány kirobbanása óta már összesen bruttó 9,6 millió forintot honoráriumban részesült, mint írják „motivációs elismerésként” — számolt be róla az rtl.hu. Szükséges megjegyezni, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ dolgozóinak az elmúlt hónapokban legfeljebb néhány százezer forint jutott.

Összesen bruttó 313 millió forint értékű „extra juttatást” osztottak szét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai között tavaly augusztus és 2022 áprilisa között – írta az rtl.hu, a szervezet közérdekű adatigénylésre adott válaszai alapján. „Motivációs elismerést” 483-an kaptak a szervezeten belül 269 millió forint értékben, azaz átlagosan fejenként körülbelül bruttó 550 ezer forint jutott mindenkinek.

Az eloszlás azonban nem volt egyenletes, Müller Cecília országos tiszti főorvosnak például

bruttó 3,6 millió forintot ítéltek meg, míg a két helyettesének összesen bruttó 5,8 millió forintot.

A több mint 800 embert foglalkoztató NNK-nál a többségnek be kellett érnie ennél jóval szerényebb összeggel, illetve mindenki kapott

16 853 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagot.

A motivációs juttatáson kívül azonban más címen is osztottak extra pénzeket: 69 dolgozó összesen bruttó 29,7 millió forint értékű „munkáltató által adott egyéb juttatást” kapott.

Az rtl.hu cikke felhívja a figyelmet arra: nem ez volt az első eset, hogy Müller Cecíilia és helyettesei extra juttatásokat vihettek. A Magyar Hang tavaly nyáron számolt be róla, hogy az országos tiszti főorvos a koronavírus kirobbanása, azaz 2020 márciusa és 2021 júliusa óta 6 millió forintos motivációs elismerést kapott, így az azóta megítélt 3,6 milliós extra pénzzel együtt már

bruttó 9,6 millió forinttal

ismerték el a munkáját a szerződésében rögzített juttatásokon felül.

(via, rtl.hu / hvg.hu)

 

Valódi Hírek