Folytatódik az eljárás a BKK e-jegyrendszer ügyében, a Tarlós-éráig vezetnek a szálak (+videó)

9 milliárddal károsították meg a budapestieket Tarlósék alatt.

Döntött a Fővárosi Főügyészség: folytatódhat a nyomozás az elektronikus jegyrendszer ügyében! — Közölte Gy. Németh Erzsébet és Sermer Ádám online sajtótájékoztatójukban.

„Nem maradhat felelős nélkül a Tarlós-éra legkudarcosabb beruházása!”

Sermer Ádám elmondja: Fél év telt el azóta, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda, a budapestiek közfelháborodására, bűncselekmény hiányában, megszüntette a Tarlós-éra egyik legnagyobb korrupciós botrányával,

az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatos nyomozást.

Sermer emlékeztetett, hogy még 2018-ban Gy. Németh Erzsébettel, közösen tettek feljelentést, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Sermer elmondta, hogy pont ezt a botrányt próbálták eltussolni a választási kampány alatt.

A politikus arról tájékoztat, hogy a héten fontos fordulat állt be az ügyben. Mint mondja, 2022 április 25-én

a Fővárosi Főügyészség hatályon kívül helyezte a nyomozóhatóság határozatát, és az eljárás folytatását rendelte el.

Ez azt jelenti, hogy a nyomozóhatóságok kötelesek lesznek a budapestieknek, az alsó hangon 9 milliárd forintos veszteséget termelő beruházás vonatkozásában

érdemben nyomozni, a felelősöket megtalálni.

Sermer elmondja: A Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális párt szerint a Fővárosi Főügyészség, az egyetlen ésszerű döntést hozta meg az ügyben, annak ellenére, hogy mindent megtettek azért, hogy azt a szőnyeg alá söpörjék. Hangsúlyozta: A jegyrendszer kálváriájának felelősei vannak, akik hiába próbálnak, nem menekülhetnek a következmények és a felelősségre vonás elől.

„Semmilyen trükközés, sőt még Polt Péter sem menti meg őket”

— mondta a politikus.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy már 2016-ban vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, majd miután semmilyen eredmény nem történt, 2018-ban feljelentést tettek az ügyben.

„A Fővárosi Főügyészség friss döntését, a nyomozás folytatását, minden tisztességes budapesti polgár nevében üdvözöljük, és várjuk, hogy minél hamarabb megtudhassuk, kik a felelősek a Tarlós-éra prominens szereplői közül a a jegyrendszer körüli visszaélésekért”

— mondta Budapest főpolgármester-helyettese, majd hozzátette:

A Demokratikus Koalíció meggyőződése ugyanis, hogy a korábbi fideszes városvezetés esetleges bűnei nem maradhatnak következmények nélkül. Mint fogalmazott, „mostanra pontosan érti mindenki: amíg Tarlósék ideje alatt milliárdokat loptak ki a rendszerből, addig a mostani városvezetés kitartó munkával fejleszti a budapesti közösségi közlekedést – utalt a BudapestGO alkalmazásra, ami megkönnyíti a budapestiek jegyvásárlását – , ami már ma sokkal előrébb tarthatna,

ha a fideszes érában nem éri 9 milliárdos kár a BKK-t és a budapestieket.

A budapestiek pénzének ellopása nem maradhat következmények nélkül — hangsúlyozta a politikus.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

 

Valódi Hírek