Kőkeményen bírálta a putyini Oroszország egyik legfőbb haszonélvezője az elnök esztelen háborúját

Közel a fordulat?

Oleg Tinkov orosz oligarcha, a Tinkoff Bank alapítja és az azonos nevű korábbi kerékpároscsapat tulajdonosa keményen bírálta hazája Ukrajna elleni háborúját. Instagram oldalán határozottan kikelt a a háborút támogatók ellen, akiket idiótáknak nevezett.

Nem látom, hogy bárki is haszonélvezője lenne ennek az őrült háborúnak! Ártatlan emberek és katonák halnak meg. A tábornokok másnaposan ébredve rájöttek, hogy

sz*r a hadseregük.

Hogy lenne jó a hadsereg, ha az országban minden más szar, nepotizmusba és szolgalelkűségbe fullad? A Kreml tisztviselői megdöbbentek, hogy nemcsak ők, hanem a gyerekeik sem nyaralnak idén a Földközi-tengeren.

Az üzletemberek megpróbálják menteni, ami még megmaradt a vagyonukból… Persze, vannak idióták, akik Z-t rajzolnak, de az idióták minden országban 10 százalékot tesznek ki,

az oroszok 90 százaléka ellenzi ezt a háborút!

— írta Tinkoff.

A bejegyzés végén már angol nyelvre váltva arra kérte a nyugati hatalmakat, tegyék lehetővé, hogy Putyin „arcvesztés nélkül” léphessen ki a háborúból, és ezáltal véget érjen az öldöklés. Az üzletember több racionalitást és humanitáriusabb hozzáállást kér a megszólítottaktól.

Tinkov márciusban a brit kormány felvette a szankcióval sújtott orosz üzletemberek listájára. Az indoklás alapján az oligarcha előnyöket kapott az orosz kabinettől, ugyanis az államnak fontos pénzügyi vállalkozások tulajdonosa és irányítója volt. Bár az üzletember beléphet Nagy-Britanniába, jachtjai, hajói és repülői nem mehetnek az országba.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek