FRISS: Kiderült, marad-e az RTL Klub Magyarországon, miután újra Orbánék győztek

Az egyetlen ellenzéki tévéről van szó.

„Az RTL az utolsó független televízió Magyarországon, mely részletesen beszámolt az ellenzék választási kampányáról is. Nem hagytuk, hogy Orbán Viktor és kormánya megfélemlítsen minket”

– mondta Thomas Rabe, az RTL Klubot is tulajdonló Bertelsmann csoport vezérigazgatója egy gazdasági újságíróknak tartott hamburgi rendezvényen, amelyről a Die Welt számolt be.

Rabe szerint Orbán Viktor újraválasztása nem fogja megfélemlíteni a magyarországi leányvállalatot, amely valóban az egyetlen országos elérésű televíziócsatorna, amelyben nincs befolyása kormányhoz köthető szereplőknek.

„Orbán Viktornak személyesen is elmondtam korábban, hogy azért jöttünk Magyarországra, hogy Magyarországon maradjunk. Azt hiszem, ezt megértette”

– mondta Rabe a rendezvényen.

A Die Welt kiemeli, hogy mindez azért fontos álláspont az RTL-t tulajdonló Bertelsmann vezérétől, mert Orbán Viktor szimpatizál Oroszországgal, és az EU és a NATO álláspontjától eltérő véleményeket hangoztat.

Megjegyzik, hogy a Bertelsmann már nagyrészt kivonult Oroszországból. Ott már csak nyomdai és logisztikai tevékenységet folytatnak más vállalatok számára, amit hamarosan szintén felszámolnak.

(Die Welt / 444.hu)

Valódi Hírek